בעוד התכשיר "מים מיסלריים" עשוי להישמע לחלק מכן כמו מונח צרפתי מפואר שהרי זה בדיוק ההפך. ה"מים מיסלריים" הם למעשה שם גנרי המתייחס לתמיסה קוסמטית המורכבת ממים רכים ומיסלים (micelles), שהם מולקולות שומן זעירות. כשתכשיר מסוג זה בא במגע עם העור, המולקולות סופחות אליהן את השומן והלכלוך שהצטברו ומנקות אותו ביעילות ובמהירות. התכשיר אינו מותיר אחריו כל תחושה שמנונית וחשוב מכך הוא אינו מייבש את העור, תוך שהוא מסיר שאריות איפור, שומן ולכלוך בצורה עדינה ויסודית אפילו אם מדובר באיפור עיקש.

אילוסטרציה (באדיבות 123RF)
אילוסטרציה (באדיבות 123RF)

המילה Micelle שאולה מצרפתית ומשמעותה חלקיקים קטנטנים הנצמדים ללכלוך ו"לוכדים" אותם.  ייחודיות ה"מים מיסלריים" טמונה כאמור בעובדה שהשימוש בהם אינו מצריך את שטיפת הפנים במים זורמים לאחר פעולת הניקוי, וזאת בניגוד למסירי איפור אחרים המותירים על הפנים מעטה המחייב שטיפה.

"מדובר בתכשיר בעל יעילות מירבית, שנועד להסרת איפור ולכלוך ומתאים אפילו לבעלות עור רגיש במיוחד. התכשיר עשוי ממים מטוהרים באיכות פרמצבטית וניחן ב- PH5.5 (הכי קרוב לרמת החומציות הטבעית של העור). בנוסף, התמיסה המיסלרית מבוססת על מבנה מולקולרי הזהה לעור והרכיבים בו מחקים את המבנה הפוספוליפידי של העור ויוצרים מחדש ובאופן טבעי את שכבת ההידרו-ליפידית של העור. התמרוק מקל ומרגיע את העור, מתאים לעיניים וגם שפתיים, נטול פראבנים, אלכוהול, סבון ותמציות ריח, והמלצתי האישית היא להעדיף בבחירתכן תמיסה מיסלרית המוגדרת כהיפואלרגנית", מציינת שרית יאור - ביוטכנולוגית רפואית בחברת ביודרמה.

edele micellar-bio-bubble ג'ל מיסלרי של מאג'יריי(צילום:יח"צ)edele micellar-bio-bubble ג'ל מיסלרי של מאג'יריי(צילום:יח"צ)

אך יש מי שבכל זאת סבור ששלב שטיפת הפנים במים זורמים הוא הכרחי. "את ה"מים מיסלריים" אנחנו מכירים כבר שנים רבות",  מדגישה ד"ר ג`ני שטיימן המדריכה המקצועית בחברת הקוסמטיקה מאג`יריי. "זהו תכשיר קוסמטי עם נוכחות של שומנים קלים המתקפסלים לתוך "מיצלות" תוך כדי לכידת לכלוך, כמו איפור והפרשות עוריות.

ה"מים מיסלריים" קיבלו אהדה בקרב נשים בעלות עור מגורה, רגיש ונוטה לדלקות, הודות לתרכובת המזכירה את שומני העור הטבעיים, אך כמו בכל נושא, הניסיון הוא מהותי ועתה יש מי שסבורים כי ה"מים מיסלריים" הם בבחינת תכשיר ניקוי יעיל אך ורק בתנאי שהם נשטפו לחלוטין מהעור.הסיבה, חייבים לסלק את השומנים שלוכדים את הלכלוך דווקא בגלל הדימיון הגדול שלהם לשומני העור, שכן אם אלה לא יסולקו, עור הפנים עשוי לקבל אותם בברכה, לפרק את הקפסולות ולהשתמש בשומנים לצורך תפקודי של העור ואז לכלוך חוזר אל העור בחזרה וכך בעצם - נותרים עם לכלוך על פני העור וזה מפוזר באחידות. מהסיבה הזו נולד תכשיר מיסלרי חדש  במרקם ג'ל המחייב את שטיפתו. הג'ל המיסלרי ניחן בתכונות ניקוי הדומות למים,  אולם בשל מרקמו הדביק הוא מחייב כאמור לשטוף את הפנים בתום הניקוי" .