ד"ר מיכאל, המנכ"ל לשעבר של המשרד לעניינים אסטרטגיים, היה שותף בהכנת התוכנית להקמת האוניברסיטה, לפיה ארבע המכללות הקיימות בדרום מישור החוף – מכללות אשקלון, ספיר, אחווה וסמי שמעון – יאוחדו לאוניברסיטה מחקרית אחת שכל מכללה תהיה קמפוס אחד.
לדברי ד"ר מיכאל: "הקמתה של אוניברסיטה מחקרית במרחב מישור החוף הדרומי תעניק דחיפה משמעותית להתפתחותו הכלכלית, התרבותית, החינוכית והחברתית של האזור ולצמצום פערים בינו לבין המרכז. התוכנית מבוססת על מודל האוניברסיטה הרב-קמפוסית המותאם לצרכי המאה ה-21 ולצרכי האזור כאחד, ומתאימה לתוכניות הממשלה למרחב דרום מישור החוף ולהערכות המקובלות לפיהן אשדוד, אשקלון, שדרות ויישובים נוספים באזור, שאוכלוסייתן מגיעה יחד לכ-700 אלף איש, יהפכו בהדרגה למטרופולין החמישי של ישראל".
סהר – מועמד לראשות עיריית אשקלון בבחירות הקרובות, שלח לפני החג מכתב לשר החינוך נפתלי בנט שבו קרא לו לפעול לאלתר להקמת אוניברסיטה רב-קמפוסית באזור. "מרחב 'עוטף עזה'...צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות הלאומי לאור המציאות הקשה של חיים תחת אש ובחזית העימות מול השלטון העוין ברצועת עזה", כתב סהר לבנט. "אוניברסיטה היא מרכיב חוסן חברתי וכלכלי, שהקמתו מהווה כלי לחיזוק אזורים הנמצאים בסדר העדיפויות הלאומי - כדוגמא הקמת המרכז האוניברסיטאי באריאל... צעירים שעוזבים את המרחב לטובת לימודים לרוב לא חוזרים והמגמה מחלישה את המרחב ואת חוסנו החברתי לדורות. חוסנו של מרחב דרום שפלת החוף ועוטף עזה הוא מרכיב דרמטי בחוסן הלאומי של מדינת ישראל. זוהי החזית הדרומית...קידום תוכנית אוניברסיטת אשקלון ועוטף עזה תחזק את אשקלון והמרחב, תיצור מקומות עבודה, תהווה תמריץ לצעירים מהאזור להישאר בו ולצעירים מרחבי הארץ לקבוע בו את ביתם, ותהיה הצהרה לאומית ברורה על איתנות וחשיבות מרחב עוטף עזה. אנו משוכנעים כי הבשילו התנאים לקדם מהלך חשוב זה".