מי זכאי אל הלוואה?
המטרה בעצם של הקרן להלוואה בערבות של המדינה היא לעזור גם לעסקים קטנים וגם לעסקים בינוניים, וזה בדיוק מי שבאמת זכאי להגיש את הבקשה להלוואה. עמותות, חברות, עוסקים מורשים ובנוסף גם שותפויות אשר מחזור המכירות שלהן לא מתקרב אל מאה מיליון שקל. הלווה חייב להוכיח שיש לו עבר פיננסי תקין ולהציג את התוכנית העסקית המסודרת שלו. הלווה צריך להביא מספר בטחונות של עד כעשרים וחמישה אחוז מהסכום של ההלוואה. חשוב לזכור של הלוואה בערבות של המדינה יש מספר שלבים לתהליך, וחשוב מאוד להגיע מוכנים אל כולם.
בדיקת היתכנות ראשונה
את הבדיקה הזאת כדאי לכם מאוד לעשות עוד טרם הגשת הבקשה אל קרן. ניתן לעשות אותה באמצעות יועץ פיננסי מכספכם, או להיעזר בכלל ביועץ מטעם עמותות שונות, אשר מספקות את הבדיקה במחירים מאוד זולים. כדאי לכם להכין לפגישה הזאת דפים מסודרים של ריכוזי יתרות האשראי אשר מפיקים באתר של נתוני האשראי, דו"ח של העובר ושב מהחשבון בנק של העסק שלכם ותיעוד מלא של כל ההתנהלות העסקית הארוכה או קצרה שלכם. הלוואה בערבות של המדינה תאושר ברוב המקרים אם הגוף אשר מפקח בקרן יהיה ממש משוכנע שאתם באמת יכולים ומסוגלים להחזיר את ההלוואה.
בדיקה עם הגוף המתאם
לאחר ההגשה של הטפסים, הקרן להלוואה בערבות של המדינה תעביר כמובן את הבקשה אל BDSK, שזה הוא הגוף אשר מתאם בין הקרן אל המלווים. BDSK יקבעו פגישה איתכם, יבחנו את כל ההתנהלות של העסק, יחשבו ויחליטו אם לאשר את הבקשה שלכם או לא. כמה שההתנהלות שלכם תהיה שקופה יותר והמסמכים אשר הצגתם יהיו תקינים ויעידו על התנהלות עסקית שהיא כמובן תקינה, ככה גם עולה הסיכוי שהבקשה שלכם להלוואה בערבות של המדינה תהיה מאושרת. לאחר הקבלה של האישור מ-BDSK, זה הזמן לפנות אל בנק או לגוף מלווה אשר יש לו הסכם חתום עם הקרן להלוואה בערבות של המדינה.
רוצים לשמוע עוד על הלוואה בערבות המדינה? כנסו לאתר GLS פיננסים
הכתבה בחסות Aramapp בניית קידום פרסום אתרים.