הבצורות החוזרות והנשנות הובילו בתורן למחסור חמור במים, הן ברמה העולמית והן ברמה המקומית. מלבד שינויי האקלים, נובע המחסור במים מהתרבות האוכלוסייה ומהעלייה ברמת החיים, המצריכות ניצול מרבי של משאבי טבע. בישראל, האקלים הינו חצי מדברי, ועל כן כמות המשקעים הממוצעת היא קטנה יחסית בהשוואה למדינות שהתברכו בשפע מאגרי מים טבעיים. לצד המחסור במים, סובלת התעשייה המקומית ממחסור חמור במהנדסים. מדינת ישראל משוועת למוחות חדשים, צעירים ורעננים, אשר יהוו את חוד החנית של תעשיית המים המקומית.
משבר האקלים הולך ומחריף משנה לשנה, והתעשייה הישראלית התגייסה אף היא למשימה המורכבת של ההתמודדות עם המחסור העולמי במים. הניסיון הרב שצברה ישראל כאשר התמודדה עם שנות הבצורת הממושכות, מיתרגם כעת לעשייה מבורכת ופורייה בתחום הנדסת המים. מהנדסי המים הישראליים עובדים בצוותא עם גורמים בינלאומיים בתעשיית המים העולמית. הם ההוגים והיוזמים של רבות מטכנולוגיות המים פורצות הדרך של העת האחרונה. הללו סייעו ועודן מסייעות להתקדמות ולהתפתחות בתחומים רבים בסקטור המים: הולכה, השקיה, בקרה, טיפול באיכות המים, טיפול בשפכים, מחזור מים, התפלת מים ועוד.
ללמוד את מקצוע העתיד על שפת הכנרת
מהנדס מים הוא מקצוע יוקרתי, מבוקש ומשתלם כלכלית, ובה בעת, זהו תפקיד שהוא בבחינת שליחות מוסרית. במכללה האקדמית כנרת, אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה היחידים המציעים תוכניות לתואר ראשון ושני בהנדסת מים , מאמינים כי על המהנדס לגלות בקיאות ביחס לתמונת המצב הגלובאלית. עליו להיות ער, קשוב ומודע לצרכים השונים של מדינות מפותחות ומתפתחות, ולספק פתרונות רלוונטיים בהתאם לצרכים אלה. על מנת להכין את הסטודנטים לקריירה מבטיחה באחד מהמקצועות החשובים והחיוניים בתעשייה כיום, המכללה מציעה תוכנית לימודים מגוונת המשלבת בין תיאוריה לפרקטיקה, לרבות:
קשר הדוק עם גורמים בתעשיית המים - המכללה מתהדרת בשלל תוכניות עדכניות ללימודי הנדסה , אשר הותאמו במיוחד לצרכיה השונים של התעשייה המקומית. לאורך התואר, נחשפים הסטודנטים לגורמים בתעשיית המים הישראלית ולומדים להכיר מקרוב את החברות המובילות בתחום.
תוכנית לימודים מגוונת - בוגרינו מתמחים במגוון תחומים ודיסציפלינות בתחום הנדסת המים, כגון: תעשייה, ניהול פרויקטים, חקלאות ועוד. תוכנית הלימודים מכשירה את הסטודנטים להתמודדות עם שלל האתגרים בתעשייה ולהשתלבות במגוון תפקידים. הבוגרים יכולים לבחור בין קריירה מקומית לקריירה בינלאומית, ובין עבודת שטח לעבודה משרדת.
השתלבות בתפקידי מפתח בתעשיית המים – לאחר סיום הלימודים, משתלבים הבוגרים במגוון רחב של תפקידים, כגון: מהנדסי מים בתאגידי מים, מהנדסי מפעל העוסקים בפיתוח ואינטגרציה של מוצרי מים, מיישמים ומשווקים של מוצרי תעשייה בארץ ובעולם, מהנדסי תפעול של מתקני טיפול במים ושפכים, התפלת מים, וכן ייזום, תכנון ותפעול של פרויקטים בתחום.
כמו כן, לאורך שנת הלימודים האקדמית מקיים המרכז לחדשנות מטעם המכללה האקדמית כנרת, אירועים מיוחדים לעידוד ולקידום יזמות ומחקר.
אירוע האקתון לאתגרי תעשיית המים
במסגרת אירועי שבוע המים של ישראל 2022, יקיים מרכז החדשנות במכללה האקדמית כנרת, כמידי שנה, את אירוע האקתון לאתגרי תעשיית המים. האירוע, שהוא חגיגה של חדשנות ויצירה, משקף היטב את חזונה של המכללה, המעודדת סטודנטים ובוגרים ליזמות, ליצירתיות, ולחשיבה מחוץ לקופסה.
בתחרות ישתתפו קבוצות של מדענים, סטודנטים, חוקרים, תעשיינים וסטארטאפיסטים, אשר ידרשו לפתרונם של אתגרים שונים תחת הגבלת זמן. המשתתפים יתבקשו לעבוד בצוותא ולגבש פתרון יצירתי לבעיה נתונה, אשר עומד בתנאי האתגר שמציבות החברות המשתתפות באירוע.
אם אתם אנשים סקרנים, יצירתיים, בעלי ראש פתוח ויכולת לעבוד בצוותא, ושואפים לחולל שינוי חיובי בעולם, האירוע הזה הוא בדיוק בשבילכם. האירוע יתקיים בתאריכים 17-18/11/2022.
מחכים לכם על שפת הכנרת.