wineמשפחת שור, הבעלים של יקב ארזה, חנכו את בני הדור ה-9, והכניסו אותם לתעשיית היין, ביום נטיעות מיוחד שערך היקב במושב לכיש. בחלקה מובחרת שנבחרה במיוחד, נטעו בני משפחת שור כרם מזן איכותי של ענבי קברנה סוביניון. מנהל השיווק של היקב, אחלנן שור, רתם למשימה את שלושת ילדיו, דניאל שי והלל, ששמחו לוותר על יום בקייטנה לטובת התגייסות עבור העסק המשפחתי

כלים
הכורם, רון רבד, נתן לבני המשפחה הסברים ארוכים על תהליך הנטיעה כי הרי משפט צרפתי ידוע אומר ש"יין טוב מתחיל בכרם". לאחר ההסברים הופשלו השרוולים והנטיעה החלה. הלל בת השלוש, שעל שמה נקראה סדרת יינות חדשה של היקב, שמחה לעזור ואף נטעה 4 שתילים.

דניאל, שתמונתו מופיע על גבי אריזות מיץ הענבים טללים של היקב, שאל אם הכרם החדש מיועד עבור מיצי הענבים וביקש להגיע גם לבציר, על מנת לדאוג לענבים שישמשו בייצור של מיץ הענבים טללים.

עכשיו נותר לבני משפחת שור להמתין ולראות את הכרם צומחת, לבצור את הענבים ולהביאם ליקב. אגב, באזור יש בעיה של שועלים ותנים שמאוד מעוניינים לטעום את השתילים הרכים. מאחר ורון, הכורם, מקפיד מאוד לא לפגוע בחיות הסביבה, הוא פיתח שיטה בה הוא מפזר פלפל שחור גרוס על השתילים ובכך מבריח את השועלים והתנים. יום הנטיעות המשפחתי של משפחת שור סיים תהליך בו נטע יקב ארזה מעל 500 דונם של כרמים מזנים שונים כגון מורבדר, קרניאן, טמפרניליו, שיראז, מרלו וקברנה סוביניון. רוב הנטיעות הם באזורים חדשים - עלמה ודישון בגליל, כפר קיש וישובי לכיש. לכרמים הצעירים מתוכנן תפקיד מרכזי במהפכת האיכות שהיקב עובר בשנים האחרונות ויאפשרו לארזה להגדיל הן את האיכות והן את הכמות.

יקב ארזה של משפחת שור החל את דרכו בשנת 1847 בעיר העתיקה של ירושלים ע"י מרדכי אברהם שור כשהגיע מרוסיה לארץ ישראל בתחילת תנועת ההתיישבות. לאחר מאורעות תרפ"ט עזבה המשפחה את הרובע המוסלמי ופתחה את יקב ארזה בעיר החדשה של ירושלים. בתחילת שנות השמונים עבר היקב למשכנו הנוכחי ליד העיר מעלה אדומים. בראש הצוות המשפחתי של יקבי ארזה, עומד כיום מוטי שור – דור שביעי למייסדים. ביחד עם היינן פיליפ ליכטנשטיין שלו מעל 20 שנות ניסיון בצרפת ובישראל, הם מובילים את היקב בתנופה של פיתוח וחדשנות, הכוללת פיתוח כרמים של זנים מובחרים, השקת יינות איכותיים, ושימוש בטכנולוגיה מתקדמת כדי להביא לאוהבי היין מכל בציר וכל כרם טעם וארומה ייחודיים.