המשתתפים הרבים יצאו לטיולים רגליים, סיורי אופניים, תחנות מידע, תצפית על האזור ופעילויות יצירה לילדים. את המאבק הציבורי נגד תעשיית הנפט מובילים החברה להגנת הטבע ותושבי האזור ואת המאבק המשפטי מובילה עמותת אדם, טבע ודין. ראש המועצה, מוטי דדון, אמר באירוע: "חייבים לשמור על הטבע הייחודי של שפלת יהודה, הריאה הירוקה של תושבי המרכז, ולא להפקיר אותה לתעשיית הנפט". לאור האירועים בכרמל, אופי האירוע שונה והותאם למצב.
חבל עדולם שבשפלת יהודה משתרע מעמק האלה שבצפון ועד עמק נחל גוברין בדרום. בחברה להגנת הטבע מסבירים כי חבל זה ושכנו מדרום, חבל לכיש, הם ממרחבי השטחים הפתוחים הרצופים והיפים ביותר בישראל. "שטחים אלה הינם בעלי חשיבות אקולוגית עצומה והם עתירים באתרים ארכיאולוגיים, הקשורים לתולדות עם ישראל ולקיומה של התיישבות חקלאית משגשגת באזור, כבר מימי התנ"ך."
בנוסף, מציינים בחברה להגנת הטבע כי חבל עדולם מהווה מוקד לפעילות מתרחבת והולכת של נופש, טיילות ותיירות מסוגים שונים, כולל תיירות חקלאית מתפתחת, עם דגש גובר והולך על הפיכת התיירות והחקלאות למרכיב חשוב בכלכלת תושבי האזור.
בחודשים האחרונים מקיימת חברה פרטית קידוחי ניסיון בחבל עדולם, לצורך בדיקה של הפקת פצלי השמן באזור – שכבת סלע עתירה בחומר אורגני ממנו ניתן להפיק נפט. זאת לאחר שניתן לה זיכיון ממשרד התשתיות, ללא שהתקיים כל דיון עקרוני וציבורי בעניין. כעת מבקשת החברה לבצע בקרוב גם קידוחים לצורך הפקה ניסיונית של נפט משכבת הפצלים.
בחברה להגנת הטבע רואים בחומרה את התהליך המתקיים בשפלת יהודה מתוקף חוק הנפט הארכאי והדרקוני, הנותן בידי חברה פרטית זיכיון לחיפוש ובהמשך להפיק נפט מהפצלים, מבלי שיתקיים לפני כן דיון עקרוני בנושא ומבלי יכולת של ממש לעצור את התהליך מהרגע שהחל. החברה להגנת הטבע מתנגדת בתוקף להפיכתו של השטח הפתוח בחבל עדולם, אחד מחבלי ארץ ישראל הרגישים והמיוחדים ביותר מבחינה סביבתית, לאזור ניסויים בטכנולוגיה שהשפעותיה הסביבתיות אינן ידועות דיין, במהלך שאינו כפוף להליכים שקופים, יידוע הציבור והבטחת מעורבותו ויכולתו להשפיע על המתרחש באופן משמעותי.