במכתבה אמרה מנכ"לית בצלם, ג'סיקה מונטל, כי "זוהי מדיניות מזרת אימה, הגורמת סבל רב לנפגעים. בנוסף, היא סותרת הוראות בחוק הישראלי ובמשפט הבינלאומי. בסמכותה של ישראל לפקח על כניסת פלסטינים תושבי השטחים לתחומה ולמנוע פגיעה בגדר, אולם ישנן דרכים פוגעניות פחות להשיג מטרות אלה".
כל האירועים היו באיזור א-רמאדין, מדרום-מערב לחברון. רוב הפצועים ניסו להיכנס לישראל כדי לעבוד, ואחד מהם לצורך קבלת טיפול רפואי. שניים מהם עצורים כעת בידי כוחות הביטחון.
במספר מקרים מסרו הפועלים לבצלם כי הכלבים לא נענו להוראה להפסיק לתקוף אותם והכלבנים נאלצו להשתמש בשוקר חשמלי כדי להרגיעם. במקרה אחד, פלסטיני שפנה למשטרה להתלונן על תקיפתו נעצר בחשד לכניסה בלתי חוקית לישראל ושוחרר ביום למחרת.
צה"ל אישר כי נעשה שימוש בכלבים מיחידת הכלבנים של צה"ל לביצוע מעצרים אולם אמר כי הכלבים מופעלים רק כנגד פלסטינים הפוגעים בתשתיות הגדר, וכי כל מבצע כזה מאושר פרטנית.
"מדיניות של שיסוי כלבי תקיפה באזרחים היא פסולה מיסודה, ואי אפשר להצדיק אותה בניסיון להגן על הגדר. מעבר לכך, במקרים שתיעד בצלם נראה כי החיילים שילחו את הכלבים לעבר קבוצות של פועלים פלסטינים שניסו לחצות את הגדר, והכלבים נשכו את אותם הפועלים שלא הצליחו להימלט במהירות ולא חשודים ספציפיים בפגיעה בגדר. במקרה אחד הפלסטינים הותקפו ברגע שהגיעו אל איזור הפרצה בגדר ולפני שניסו לחצות אותה." אמרו בבצלם.
טענות בצלם
מחומרים שנאספו ע"י בצלם עולה לטענת הארגון כי המקרה הראשון הידוע לבצלם ארע בבוקר שבת, 9.4.2011, מ', בן 20, תושב הכפר א-רמאדין ניסה להיכנס עם חברו לעבודה בישראל. כאשר הגיעו למקום בו ישנה פרצה בגדר, זינק עליו כלב מאחור, הפיל אותו לארץ ונשך אותו במותנו. משניסה מ' להתנגד ולהדוף מעליו את הכלב, הוא ננשך במספר מקומות נוספים בגופו.
לדבריו, במהלך המאבק עם הכלב אחד החיילים צילם את המתרחש במכשיר הטלפון הנייד שלו. לאחר מכן היממו החיילים את הכלב באמצעות שוקר חשמלי והוא חדל מהתקיפה ופיו כוסה במחסום. החיילים נתנו למ' טיפול רפואי ראשוני ולקחו אותו למחנה הצבאי, שם נבדק על ידי רופא צבאי ולאחר מכן שוחרר והועבר למחסום תרקומיא, שם חיכה לו אמבולנס פלסטיני שהעביר אותו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים הממשלתי בחברון.
שני מקרים נוספים אירעו למחרת, 10.4.2011. ע', בן 22, תושב כפר סמוך לא-ד'אהרייה, הצטרף לקבוצה של פלסטינים שניסו להסתנן לישראל. לדבריו, לאחר שעבר את הגדר והיה בדרכו לעלות לרכב שייקח אותו למקום עבודתו בישראל, התנפל עליו כלב ונשך אותו בחלק גופו האחורי וביד שמאל. ע' הצליח להדוף את הכלב מעליו, עלה על הרכב שהמתין לו ולשאר הפועלים והוכנס לתוך ישראל.
בהמשך היום שב לשטחי הגדה וטופל בבית החולים הממשלתי בחברון, שם אובחן קרע בגיד של אחת מאצבעותיו. שלושה ימים לאחר מכן, כאשר פנה ע' לתחנת משטרת חברון על מנת להתלונן על תקיפתו, הוא נעצר בחשד לכניסה לישראל, הפרעה לעובד ציבור והימלטות. הוא שוחרר למחרת היום.
באותו הבוקר הגיע גם ר', תושב כפר סמוך ליטא, בן 29 ואב לשישה, למקום המעבר במטרה להיכנס לישראל. הוא היה הראשון מבין מספר נוסעים שירד מן הרכב. לדבריו, מיד כאשר ירד מן הרכב, בטרם חצה את הגדר, הוא הותקף על ידי כלב אשר נשך אותו בגבו התחתון וניסה להפילו לארץ. משניסה להודפו, נשך אותו הכלב בזרוע ימין שלו. הכלב נעץ את שיניו בזרועו ולא הרפה במשך מספר דקות במהלכן הופיעו מספר חיילים.
כאשר החיילים ראו את פציעתו היממו את הכלב באמצעות שוקר חשמלי והוא הרפה מאחיזתו. החיילים העניקו לר' טיפול רפואי ראשוני והוא נלקח יחד עם מספר פלסטינים אחרים שנעצרו עימו למחסום צבאי, שם טופל על ידי רופא צבאי. משם נלקח לחקירה במשטרת חברון בקריית ארבע. הוא שוחרר ופנה לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים הממשלתיים ביטא ובחברון.
בשני מקרים נוספים ידועים לבצלם פרטים חלקיים אודות האירועים בשל מעצרם של הפצועים. ב-25.4.2011. ח', בן 45 תושב אל-בורג' במחוז חברון, ניסה להיכנס לישראל באופן בלתי חוקי. במהלך נסיון הכניסה נפצע, ככל הנראה מירי ומנשיכת כלב, ופונה לביה"ח סורוקה. משם נלקח למעצר בבית הכלא הצבאי עופר. בשל מעצרו, לבצלם אין גישה לכל המידע אודות האירוע.
בבוקר ה-26.4.2011, הותקף א', תושב א-ד'הארייה באותו המקום על ידי כלב. הוא ננשך ברגלו ובידו ונעצר על ידי הצבא. צלם ישראלי המתעד פועלים פלסטינים באיזור פגש את המותקף וקבוצה של פועלים נוספים בשעה שהיו מעוכבים בשטח ותיעד את פציעותיו. בשל מעצרו, לבצלם אין גישה לכל המידע אודות האירוע.