רשות מקרקעי ישראל והאוניברסיטה העברית הגיעו להסכמות בנושא מימוש נכסים בהיקף של כ 400 מליון שקלים לטובת שיווקן למגורים ותעסוקה בירושלים.
עשרות סטודנטים מוחים כעת מול ביתו של שר הבריאות יעקב ליצמן - הסטודנטים קוראים לשר הבריאות להצטרף אליהם לשולחן ארוחת בוקר – "שר הבריאות ליצמן, קום ותתערב במשבר הדסה"
נשיא המדינה: "האוניברסיטה היא מרכיב חיוני אסטרטגי בחוסן הלאומי של מדינת ישראל- בצדק תובעת האקדמיה חירות אקדמית, אבל המחויבות לאמת גם תובעת אחריות". "החתירה להרחבת הממשלה היא נכונה ומוצדקת- אני מאמין שכל ממשלה תפעל בזהירות, באחריות ובשיקול דעת, לטובתם של כלל אזרחי ישראל "
החלטת אסיפת הסגל באונ' העברית התקבלה כמעט פה אחד עם מתנגד אחד בלבד, לאור המשבר בין המועצה להשכלה גבוהה לשר החינוך נפתלי בנט: "חברי הסגל של האוניברסיטה העברית מודאגים מהמתרחש במל"ג וממשבר האמון בין הסגל האקדמי בישראל לבין המל"ג בהרכבו הנוכחי. לאור משבר אמון זה, ומתוך אחריות לסטודנטים בישראל סגל האוניברסיטה העברית בירושלים קורא לפיזור המל"ג הנוכחי ולבחירת מל"ג חדש בהקדם האפשרי."
בשבוע הבא יתקיים פאנל מכון טרומן של האוניברסיטה העברית בוא יתארח ד"ר מחמוד אל האבש, יועצו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בו ידון יחד עם ח"כ עפר שלח מיש עתיד על הסכסוך הישראלי פלסטיני. האבש התבטא בעבר בעד ההתנגדות המזוינת נגד ישראל ואמר כי "פלסטין תוחזר רק על ידי ההתנגדות" והביע תמיכה במחבלים כאשר אמר ש"אין דרגה נעלה יותר אצל אללה מאשר השהאדה".
סטודנטית באוניברסיטה העברית נגד פרופ' אלון הראל: "זה לא לגיטימי לכתוב פוסט נגד סטודנטית, לתייג אותה ולשלוח לה הודעות פרטיות ב-2 בלילה"
בית-הספר לסיעוד על-שם הנרייטה סאלד של הדסה והאוניברסיטה העברית בפקולטה לרפואה בירושלים חוגג עשור לתואר מוסמך בסיעוד קליני מתקדם. התכנית על-שם מיוריאל ופיליפ ברמן (ז"ל) הושקה ב- 2001, בתמיכה של ארגון הדסה העולמי ומועצת האחיות בארגון
"אין משהו יותר מרשים ויצירתי מהאמת והמחאה הזו היא בראש ובראשונה אמיתית ומכאן עוצמתה", כך אמר ד"ר איתן אלימי מהחוג למדע המדינה באוניברסיטה העברית בשיח מומחים מיוחד שנערך אתמול ביוזמת האוניברסיטה העברית ובהשתתפות למעלה מ-200 איש במוקד המחאה הירושלמית בגן הסוס
פרופסור אוטרספיר מאוניברסיטת ליידן: "באווירה שנוצרה כיום בהולנד קשה להגיד דבר חיובי על ישראל". הדברים נאמרו במסגרת ההרצאה הראשונה בישראל לזכרו של פרופסור קלברינחה ההולנדי, שהתנגד למשטר הנאצי. ההרצאה, שעסקה בחרם האקדמי, התקיימה במקביל לקיום הרצאות דומות ב-17 ערים ברחבי העולם, כחלק מהציון השנתי לפועלו של קלברינחה
עשרה פרויקטים משותפים לחוקרים ישראליים ובריטיים, העוסקים באתגרים גלובליים בתחומי אנרגיה והסביבה, נבחרו לקבל מימון מתכנית BIRAX – תוכנית לשיתוף פעולה מחקרי ואקדמי בין בריטניה-לישראל. ההודעה על הזוכים פורסמה אמש (ד') ע"י מר וויליאם האג, שר החוץ הבריטי, שהגיע ארצה להשתתף באירוע לציון שיתוף הפעולה המדעי בין בריטניה לישראל, שהתקיים בחסות שגריר בריטניה לישראל, מר מת'יו גולד