כל תושב שישתתף בחשיפת הפאזל, ימלא מכתב שישלח לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובו דרישה לבטל את הקמת התחנה הפחמית.
מתוך המכתב: "אנו, תושבי אשקלון והסביבה, קוראים לך, ראש ממשלת ישראל מר בנימין נתניהו, לדאוג לבריאותנו ולבריאות ילדינו ולפעול לביטול הקמת תחנה פחמית נוספת באשקלון.
במקום הקמת תחנה פחמית אנו קוראים לך לקדם התייעלות אנרגטית, אנרגיות מתחדשות ושימוש בגז טבעי. החלטה זו היא קריטית וחיונית לבריאות ולאיכות החיים של כל תושבי האזור המעוניינים באוויר נקי ובסביבת חיים בריאה וכן לכלכלת ישראל."
הדרישה לבטל הקמת תחנה פחמית באשקלון ולקדם חלופות נקיות נובעת מסיבות רבות:
סיבות בריאותיות - פחם הוא מקור אנרגיה האחראי לפליטת חומרים מזהמים לאוויר. חומרים אלו פוגעים בבריאות של כולנו ופוגעים בזכות ילדינו לנשום אוויר נקי בעתיד...
סיבות חברתיות –סיפוק צרכי החשמל של כל הארץ על חשבון אזרחי אשקלון והדרום אינו מתיישב עם ערכי השוויון החברתי. בעוד תחנת רידינג בתל אביב עברה כבר בשנת 2005 לגז טבעי, המפחית את רמת זיהום האוויר, תושבי אשקלון עדיין סובלים מתוצאותיו של הפחם. תושבי אשקלון והסביבה אינם "בשר תותחים" ומיותר לציין כי הקמת התחנה והפעלתה לא צפויים להוסיף מקורות תעסוקה לתושבי אשקלון וסביבתה.
סיבות כלכליות – נזקים כלכליים רבים אינם מגולמים: הוצאות רפואיות והיעדרות מימי עבודה הנגרמים בשל מחלות הנשימה (עלויות חיצוניות), עלות הקמת והפעלת תחנה פחמית גבוהה יותר מהחלופות וכן, עלויות הסחר בפליטות גזי חממה שישראל תצטרך לשאת תחת הצטרפותה לארגון המדינות המפותחות יביא את סך העלויות החיצוניות לכ400 מיליוני דולרים בשנה!
סיבות בין-לאומיות - ישראל חתומה על אמנות בין לאומיות הקוראות להפחתת זיהום גזי חממה המביאים לשינוי אקלים גלובאלי (אמנות קיוטו והסכם קופנהגן). הקמת תחנה פחמית נוספת תיפגע במעמד הכלכלי והמדיני של ישראל בעולם בתחום זה.
סיבות אנרגטיות – הקמת תחנה פחמית נוספת לא תפתור את הדרישה לחשמל במדינה: תחנה D עתידה לספק כמות חשמל של 1,260MW בלבד, זאת כאשר בחברת החשמל קיימת תוכנית שאיננה מבוצעת לחיסכון בחשמל בהיקף של 3,400MW (כמעט פי 3 מהחשמל אותה צפויה לייצר תחנה D). יש להבטיח את הביטחון האנרגטי של ישראל ע"י קידום תוכנית התייעלות אנרגטית משמעותית, קידום אנרגיות מתחדשות תוך הפיכת ישראל למעצמה בתחום, ושבירת הבידוד האנרגטי ע"י שיתופי פעולה בין-לאומיים."