כלים

לאחר שבשבוע שעבר עסקנו במסגרת סדרת המאמרים בנושא גירושין, "המדריך לגירושין", בנושא מזונות ילדים, השבוע נעסוק בנושא מזונות אישה, דרישה שעולה לעיתים בתביעות גירושין, במיוחד מקום בו האישה אינה משתכרת דיו לכלכלתה

כללי- מהם מזונות אישה?

במקרים מסוימים, כאשר האישה אינה עובדת או כאשר השתכרותה נמוכה במיוחד- ומנגד- השתכרות הבעל הינה גבוהה, ובמידה והבעל אינו מקיים את חובתו לזון את אשתו בשל סכסוך גירושין, היא רשאית לתבוע את מזונותיה בביהמ"ש לענייני משפחה, במסגרת תביעת המזונות שהיא מגישה עבור ילדיה, או בביה"ד הרבני.

כיצד נקבע גובה המזונות עבור האישה?

גובה החיוב הוא בהתאם לרמת החיים אליה הורגלה האישה בבית בעלה. אם האישה עובדת או מקבלת קצבה כלשהי, סכום זה יקוזז מסך הסכום שחייב הבעל לאשתו.

לדוגמה, נניח ומוגשת תביעה בה אישה טוענת כי היא הורגלה בבית בעלה לכיסוי צרכיה בגובה של 5,000 ₪ בחודש, ואולם היא משתכרת סך של 2,000 ₪ לחודש. במקרה שכזה, עליה לפרט את צרכיה בסך 5,000 ₪, ולהוסיף כי מסכום זה מתקזזת משכורתה בסך 2,000 ₪, כך שהסכום הסופי הנדרש הינו למעשה 3,000 ₪.

מהם ההגבלות על זכאות האישה למזונות?

האישה זכאית למזונות עד הגט בלבד, שכן מבחינה הלכתית, הבעל חייב לפרנס את אשתו רק כל עוד הינם נשואים. קיימים מקרים בהם האישה לא תהיה זכאית לגט, גם כאשר היא עדיין נשואה, כגון במקרה בו ביה"ד יקבע כי האישה בגדה בבעלה, או אם עזבה את בית בעלה ללא סיבה, או כאשר ניתן פס"ד המחייב את הצדדים להתגרש- אולם האישה מסרבת לקיים אותו. מקרים אלו שוללים את זכות האישה למזונות.

הכותב הוא עו"ד אריאל דרור המתמחה בדיני משפחה וירושה. משרד עוה"ד דרור הינו משרד בוטיק לדיני משפחה, הפועל מזה למעלה מעשור. עורכי הדין במשרד עוסקים בתיקי משפחה המשלבים תחומים מגוונים לרבות הסכמי ממון, מזונות, פירוק שיתוף, ידועים בציבור, אבהות, חטיפות ילדים, וצוואות וירושות - www.divorcelaw.co.il

כל האמור במאמר זה לא בא במקום ייעוץ משפטי פרטני ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.