גם במקרים שבהם נדון התיק והורשע העבריין, מערכת המשפט כמעט איננה מטילה על העבריין עונשי מאסר בפועל ומעדיפה לגזור עליו מאסר על תנאי, עבודות שירות או פיצויים. ברוב מדינות העולם שנבדקו בסקירה המשווה שערך מרכז המחקר והמידע של הכנסת נמצא כי החוק מגדיר השגחה ראויה כחלק מחובת ההורה כלפי ילדו ומאפשר לרשויות הרלוונטיות להתערב אם ההורה איינו ממלא חובה זאת. ובחלק מן המדינות השארת ילד ללא השגחה היא עבירה פלילית.
איילת גבעתי, רכזת הפיתוח בארגון "בטרם" אמרה כי "בטרם" פועלים מזה ארבע שנים לעלות את הגיל מ- 6 ל-9, "אנחנו מבססים את הטענה שלנו על מחקרים שנעשו שהוכח שגיל תשע זוהי נקודת מפנה בהתפתחות של הילד , עד גיל זה ההתנהגות שלהם מאוד אימפולסיבית ומסוכן להשאיר אותם לבד בבית."
דר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד: "אכיפת החוק הקיים היא בלתי נסבלת, משטרת ישראל ומשרד המשפטים בעצם אומרים לציבור שזה לא נורא להשאיר ילדים לבד, גם אם זה ברכב וגם אם זה ביום חם בקיץ."
ח"כ דני דנון אמר בסיום הדיון לטענות שנשמעו שהחוק החדש יקשה עם ההורים ועם אנשי החינוך "אני לא חושש להורים , למורים ולגננות אני חושש אך ורק לביטחון הילדים. יש חשיבות רבה בשינוי החקיקה ובהגדלת הקנס.
דנון דרש ממערכת המשפט לנקוט ביד קשה כנגד הורים אשר מפקירים את ילדיהם מידיהם "אסור כי הרחמים הטבעיים כנגד הורה אשר איבד את ילדיו מרשלנות יעמוד לנגד עיניו של השופט".