זיהום

(מים)
מנקים את קרקעית הים בהתנדבות. צילום: מדור קיימות

מי שזורק אצלו בסלון בבית זבל על הרצפה – שיקום! עמותת 'צלול' מארגנת שתי צלילות במהלך שבוע נקיון חופים ארצי, שמתקיים כל שנה בתחילת העונה ובסופה, ובמהלכן מתנדבים מנקים את קרקעית הים המלוכלכת.

(זיהום ליד הבית)
מותח ביקורת חריפה על התנהלות הממשלה בנושא מיכל האמוניה - יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד.

כנס חירום בכנסת: 'מצילים את מטרופולין חיפה מאסון האמוניה'; במהלך הכנס נחשפו נתונים קשים על מספר הנפגעים הפוטנציאלים במקרה אסון. ההערכה הזהירה ביותר שהוצגה מדברת על 17,500 הרוגים בזמן הפגיעה במיכל האמוניה ומעל 40,000 בשלוש השעות הראשונות.

(זיהום ליד הבית)
''אין מקום לפרוטרום בגלבוע!'' - פעילות התושבים במסגרת המשאל להקמת מפעל פרוטרום בגלבוע.

"לא מוכנים להפוך לאתר קליטה של מפגעי מפרץ חיפה.אין מקום לפרוטרום בגלבוע!" -המועצה האזורית הגלבוע החלה במשאל בקרב תושביה לקראת קביעת עתיד הקמת מפעל פרוטרום בגלבוע

(מתגייסים למען הסביבה)
בקרוב בחיפה - רכב חשמלי של חברת car2go.

חיפה נבחרה לעיר הראשונה בישראל להפעלת שירות השכרת רכבים חשמליים. נבחרה להיות חלוצה ביישום התכנית הלאומית של המשרד להגנת הסביבה לשיפור האוויר במפרץ חיפה.

(זיהום ליד הבית)
אוניית Beccaria עוגנת בחיפה. צילום: ניר לוינסקי, המשרד להגנת הסביבה

זיהמו ושילמו: ביהמ"ש בחיפה הטיל קנס של 90 אלף שקל על חברת Beccaria Shipping בגין חשד כי זיהמה בשמן את מי הים

(התחממות עולמית)

ממשלת ישראל אשררה היום את הסכם פריז, ובכך הוא הפך להחלטת ממשלה מחייבת. עמידה ביעדים הלאומיים להורדת גזי חממה תביא לתועלת למשק הישראלי של כ-100 מיליארד שקל על פני 15 שנה

(השקעות ויזמות)

בהמשך להחלטת הממשלה לקדם הקמה של מפעל לייצור אמוניה באזור מישור רותם שבנגב במהירות האפשרית, במטרה ליצור חלופה לסגירת מיכל האמוניה הקיים במפרץ חיפה, מעדכן המשרד להגנת הסביבה, כי למרות כל המאמצים של הממשלה וההטבות הפיננסיות שניתנו, לא התקבלו הצעות במכרז עד לפתיחת תיבת המכרזים היום בשעה 14:00.

(זיהום ליד הבית)

דב חנין בתגובה לנייר העמדה של משרד הבריאות, בו נכתב כי מחקרים שנערכו מצאו קשר בין זיהום אוויר בנפת חיפה לבין תחלואות נשימה, לב וסרטן: "היום קיבלנו אישור נוסף לכך שהתעשיות המזהמות במפרץ חיפה פוגעות בבריאות הציבור וגורמות לעלייה בתחלואה".

(זיהום ליד הבית)
תעלת הקינט באילת. צילום ד''ר אילן מלסטר- המשרד להגנת הסביבה

בעקבות החמרה במצבה הסביבתי והבטיחותי של תעלת הקינט באילת הוציא השבוע המשרד להגנת הסביבה למפעלים באזור שורה חדשה של דרישות שיביאו לשיפור במצב התעלה והמים המוזרמים אליה. בין הדרישות: ביטול ההזרמות אל התעלות הצדדיות, פעילויות ניקיון תקופתיות והגברת בדיקות מעבדתיות של המים

(זיהום ליד הבית)
נזילת חומר מסוכן במפעל במחוז חיפה (צילום: המשטרה הירוקה)

במבצע אכיפה ארצי של המשרד להגנת הסביבה נגד עסקים המחזיקים בחומרים מסוכנים, נבדקו ללא הודעה מראש 110 בתי עסק ברחבי הארץ בו-זמנית • ב-18 עסקים שנבדקו נמצאו ליקויים, וייפתחו כנגד מנהליהם הליכי אכיפה • זהו המבצע הארצי השלישי שמובילה המשטרה הירוקה מאז תחילת השנה, במסגרת תוכנית המבצעים השנתית של המשרד. • ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, שהוביל צוותי פיקוח במחוז צפון וחיפה: "כחלק מהגברת הפיקוח והאכיפה מול גורמי זיהום, יצאנו למבצע פתע ארצי במטרה לאתר מוקדי סיכון ולנקוט בהליכים נגד המפירים את החוק ומסכנים את האוכלוסיה. נמשיך לפעול בנחישות נגד כל מי שמסכן את אזרחי ישראל, ולא נהסס לנקוט בהליכים"