הערב אישרה מליאת הכנסת בפה אחד את הצעת החוק הגבלת משקל בתעשיית הדוגמנות ("חוק הפוטושופ"), בקריאה שניה ושלישית, ובכך נכנס חוק זה לספר החוקים של מדינת ישראל. ח"כ ד"ר אדטו: "היום התחילה המהפכה בתפיסת מודל היופי בישראל"
החוק קובע כי דוגמנים ודוגמניות בתת משקל לא יופיעו בפרסומות ובנוסף נקבע כי בכל פרסומת בה ייעשה שימוש בתוכנות עריכה דיגיטליות לצורך הצרת היקפים, יופיע כיתוב המעיד על כך.
החוק קובע כי מצב תת משקל יקבע על ידי בדיקת רופא בה ייבדק האם הדוגמן נמצא מעל 18.5 במדד BMI (במערכות הבריאות בעולם המערבי הגדרת תת משקל היא מתחת 18.5). תנאים אלה יחולו גם על פרסומות שנערכו בחו"ל עם דוגמנים זרים ומיובאות לארץ.
ח"כ ד"ר רחל אדטו, יו"ר שדולת הבריאות ויוזמת ההצעה: "היום במליאת הכנסת התחילה המהפכה בתפיסת מודל היופי בישראל. חוק זה מנתץ את אידאל היופי האנורקטי אשר שימש כמודל לצעירי המדינה אשר ניסו לחקות את אשליה בלתי אפשרית זו וכתוצאה נפלו למגפת הפרעות האכילה. חוק זה מחזיר את מודל היופי לגבולות ההיגיון, לגבולות בריאים, לגבולות אפשריים אשר ימנעו את נפילת ילדינו למגפה קשה זו. בזכות חוק זה יועבר המסר לבני הנוער כי רזון הוא דבר מקובל, אך לרזון יש גבול ויש דבר כזה רזה מדיי."
ח"כ דני דנון, יו"ר השדולה לבריאות הילד ויוזם ההצעה: "ההצבעה הערב מהווה פריצת דרך משמעותית בדרך למיגור הפרעות האכילה בישראל. החוק מהווה נוק אאוט במלחמה הבריאותית נגד תופעת האנורקסיה ושולח מסר ברור לסוכני הדוגמניות- חיים חשובים יותר מכסף. תופעת הפרעות האכילה מעבירה מסר מסכן חיים לנוער בישראל. דוגמניות מרוטשות בפוטושופ הסובלות מרזון קיצוני מעודדות אנורקסיה ומהוות איום חברתי ובריאותי, אשר מוביל במקרים מסוימים למוות."
ח"כ דנון סיפר כי קיבל פניות מחברי קונגרס אמריקאים אשר שוקלים להעתיק את החוק לארה"ב.