כבר ברפורמת בכר הוכנס פרק לחוק, המטיל על משרד האוצר להקים מועצה לחינוך פיננסי שתדאג לחינוך הציבור בשלבים השונים של חייו. בשש השנים מאז הרפורמה שר האוצר לא התקין תקנות בנושא, תקציב לא ניתן לפעילות והמועצה לא קמה.
על כן, קמה השדולה לחינוך פיננסי על מנת לפעול לקידום הנושא בישראל. חזון השדולה לחינוך פיננסי מתמקד בשלבים שונים בחיים, בהם פוגשת המדינה את אזרחיה- בית הספר, צבא, אוניברסיטה, חתונה וכו'.
לכל שלב יש את המשמעויות הכלכליות שלו- ניהול חשבון, חיסכון, בחירת המסלול הפנסיוני המתאים, התמודדות עם רכישת דירה, התמודדות עם ניהול עסק ועוד. האזרחים אינם מכירים את כל הזכויות שלהם ואת כל הכלים העומדים לרשותם. תפקיד המדינה להעניק להם את הידע, וזה גם אינטרס של המדינה כדי שלא ייפלו על כתפיה ויתפקדו כמשקי בית חזקים עם ביטחון כלכלי.
השדולה תתקיים בנוכחות הגופים אשר רואים בחינוך הפיננסי נר רגליהם כגון המועצה הלאומית לכלכלה המקדמת את הנושא באדיקות, משרד החינוך, צה"ל, בנק ישראל והרשות לניירות ערך, עמותות וגופים עסקיים העוסקים בנושא.
ח"כ פאינה קירשנבאום, יו"ר השדולה: "כולנו צרכנים פיננסיים. כל אחד מאיתנו נדרש לקבל החלטות בבחירת פנסיה, משכנתא או לנהל תקציב, אך למעטים מאיתנו הכלים המתאימים לקבל החלטות מושכלות. על הממשלה לקדם בדחיפות את פרויקט החינוך הפיננסי, התקוע מאז שנקבר תחת הריסות וועדת בכר. על הציבור להבין טוב יותר את ההחלטות שהוא מקבל, עליו להיות מודע יותר לכשלים הקיימים במערכת. השדולה לחינוך פיננסי תהיה יעילה ואפקטיבית ותקדם חקיקה בתחום לרווחת כלל אזרחי ישראל."