התערוכה תוצג בין התאריכים 7.9.10 ועד ה- 8.10.10, בכל יום בין השעות 08:00-16:30, בגלריה העירונית של ירושלים, רח' יפו 8.
דני ראובני, ראש המחלקה לאדריכלות ולעיצוב פנים במכללת אורט ירושלים ואוצר התערוכה, מסביר: " זוהי השנה השישית ברציפות שתערוכת חלונות וחלומות מציגה והפעם יוצגו כ-50 פרויקטים של בוגרים וסטודנטים ממחלקות אדריכלות ועיצוב פנים. התערוכה "חלונות וחלומות" מבטאת שילוב של חלום ומציאות, חזון ומעשה, תוך נגיעה בכל תחומי החיים. הלך רוח זה מאפיין את מקצועות העיצוב ומיושם באופן יומיומי בעבודות הסטודנטים בפיתוח יכולת מחשבה יצירתית ועצמאית לצד רכישת ידע ומיומנות טכנולוגית ומקצועית לצרכי תכנון ועיצוב"
ד"ר זיוה גבע-לוין, אוצרת ומנהלת הגלריה העירונית בירושלים: "אחת המטרות לייסודה של הגלריה היא לקרב את האמנות למבוגרים, לנוער וליוצרים באשר הם וליצור תנאים הולמים להצגת עבודותיהם אשר בגלל אילוצים שונים אינם מגיעים לכלל ייצוג. הבחירה במכללת אורט ירושלים - המחלקה לאדריכלות ולעיצוב פנים, להציג עבודות בוגרים בגלריה, נעשתה מתוך מגמה להצביע על השילוב שבין היצירתיות והחלומות לבין המוצר הארכיטקטוני המוגמר ולהצביע על השתקפות מגמות והישגים של הסטודנטים לאורך שנות הלימודים ומעקב וסיוע מקצועי, לאחר מכן".
פרויקטים בולטים של בוגרים וסטודנטים ממגמת אדריכלות ועיצוב פנים:
מוזיאון אקולוגי – הסטודנטית שרה כמכאג'י תכננה מוזיאון בשכונת טלבייה בירושלים, בעל מסגרת של קירות ישרים, עליהם נשענות צורות מתעגלות, בהשראת צורות הקיימות בטבע. המוזיאון פעיל ולימודי ומציג תערוכות קבועות ומתחלפות, פעילויות בתכני טבע ואיכות הסביבה, אומנות אקולוגית, חקלאות עירונית, ספריה, אודיטוריום, חדרי חוגים וקפיטריה. בתכנון המבנה נלקחו בחשבון מספר פרמטרים, כגון, אקלים שתוכנן תוך יצירת אוורור טבעי בתוך המבנה על ידי הכנסת אוויר קר מכיוון צפון ושחרור אוויר חם בחזית הדרומית שלו; ניצול חלק משטח גג המבנה ליצירת "גג ירוק" שישמש ללימוד חקלאות זעירה, יהווה בידוד תרמי למבנה וכן ישפר את איכות האוויר בסביבה; שימוש בגגות הבניין לתיעול ואגירת מי הגשמים. העיקרון המרכזי בתכנון המבנה הוא שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, מתכלים ולא מזהמים ככלי להפיכת המוזיאון למוסד חינוכי הפועל באמצעות דוגמא אישית לשמירה על סביבה נקייה ובריאה.
מוזיאון שוקולד - הסטודנטיות יעל תנורי ושרה כמכאג'י עיצבו מבנה בעל קונספט ייחודי המשמש כמוזיאון שוקולד. המוזיאון ממוקם בירושלים, בליבה של עיר הקודש. הקונספט האדריכלי מתבסס על שני גורמים: הראשון הוא יצירת מבנה מודרני שישתלב בלב השכונה הוותיקה מבלי להוות נטע זר, והגורם השני הוא תכנון אדריכלי של מסלול מוגדר המוביל את המבקרים דרך המיצגים בסדר כרונולוגי - הן בתוכן והן במסלול. המוזיאון מעניק למבקר חוויה המשלבת את כל החושים ומכניסה אותם לאווירת המקום והנושא כבר מהדלת הראשית שם שתולים מספר עצי קקאו. המבקרים צועדים על רמפת בטון לאורך התצוגה הסטטית על גבי הקירות תוך שהם מלווים במוסיקת רקע תואמת למיצגים. הרמפה מובילה את שוחרי השוקולד לחדרי החוגים ולספריות המידע שם תהיה להם אפשרות ללמוד ולהתנסות בהכנת החטא המתוק ואף לטעום את המוצר המוגמר. משם המבקרים יעברו במעלית או במדרגות לחלל התצוגה המרכזי בו מכונה תעשייתית לייצור שוקולד ממחישה את תהליך הפקתו השוקולד מפולי הקקאו. מבקרי המוזיאון יסגרו את מעגל את הסיור בארוחה על טהרת השוקולד בקפיטריית המוזיאון.
גן ילדים- הסטודנט גיא צוובנר תכנן גן ילדים בשכונת "בית וגן" בירושלים. שכונה זו נבנתה בחופזה, ללא תהליך תכנוני מסודר, בימים שאחרי מלחמת ששת הימים. תכנון חסר השראה זה הותיר את השכונה עם איכות ותכנון אדריכלי דל. מבנה הגן, מהווה ניסיון ליצירת אי של איכות המבטא את העושר היצירתי הקיים בעולמם של הילדים. מבנה זה, תפקידו להוות השראה לילדים ליצור ולהתפתח באווירה חיובית, איכותית, יצירתית וצבעונית.
מוזיאון חומות ירושלים- הסטודנט ירון יוחנן תכנן מבנה שתפקידו לשמש במה לתצוגות אומנות מודרניות, ירושלמיות. המוזיאון ממוקם בשכונת טלביה המתנשאת מעל העיר העתיקה. בראשית ימיה, החומה שימשה כחוצץ ומגן מפני אויבים, אך במרוצת השנים הפכה החומה למיצג, מונומנט מרשים בפני עצמו. בתכנון המוזיאון ניתן דגש על השינויים באופייה ובשימושה של החומה במשך השנים. החומה היוותה את מקור ההשראה העיקרי למבנה ודרכה משתקף סיפורו של המוזיאון והמיצגים שלו. דווקא בגלל החריגות שלו יש ערך לזה ולכן הפרויקט נכנס לתערוכה.