טבעונות

(חדש על המדף)
שקוף שזה טבעי משיקים שוקו מקוקוס וקקאו. צילום - רוצים את הטבע

שוקו חדש – משקה קקאו עשיר על בסיס קוקוס. "שקוף שזה טבעי" משיקים "שוקו על קרם קוקוס", שוקו עשיר וטעים טעים מקקאו וקרם קוקוס. המשקה משווק בידי חברת "רוצים את הטבע", המתמחה במוצרי מזון מהטבע.

(חדש על המדף)
תבואות - סדרת חמוצים אורגניים(צילום - חיים אמזלג)

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרה של חמוצים, ירקות כבושים וסלטים שכל מרכיביהם אורגניים. המוצרים משתלבים נהדר בכל ארוחה, ועם בוא האביב והקיץ הם מתאימים מאוד לאירוח, לפיקניק, למנגל וסתם לנשנוש. בתיאבון!

(חדש על המדף)
מקרר גבינות משומשו ברשת רמי לוי (צילום יח"צ)

רשת רמי לוי מרחיבה את שיווק מותג הגבינות הטבעוניות של "משומשו", הכולל קו מוצרים חדש בקטגוריית תחליפי החלב. הגבינות טבעוניות ישווקו במקררים ייעודים שהוצבו בכ-40 סניפי רשת רמי לוי ברחבי הארץ, על טהרת מותג משומשו. להערכת גורמים בחברה, היקף המכירות השנתי לרמי לוי בלבד, יעמוד בשנה הקרובה על כחצי מיליון שקלים, על רקע הגידול בביקוש לתחליפי גבינות טבעוניות.

(חדש על המדף)
גוש מעודנת לאפיה בטעם ריקוטה משומשו (צילום: אביתר ניסן)

בשורה לצרכנים בתחום תחליפי החלב: לאחר שהשיק בהצלחה קו מוצרים בקטגוריית הגבינות הטבעוניות, אשר כולל צהובות ומלוחות טבעוניות, משיק מותג "משומשו", בבעלות קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד", שני מוצרים חדשים לראשונה בישראל: מגורדת לפיצה ואפיה וגוש מעודנת לאפיה  בטעם ריקוטה.

(תזונה וכושר)
גבינות טבעוניות של :משומשו" (צילום מוצרים: אביתר ניסן

מחקרים רבים בתחום התזונה מצביעים על היתרונות שבהפחתת מוצרים מן החי בתזונה. ההיבטים המוסריים והאקולוגיים של תזונה טבעונית הם ברורים מאליהם. עד לפני שנים לא רבות הבעיה המרכזית שניצבה בפני אלה הבוחרים להתנסות בתזונה טבעונית, הייתה האפשרויות הדלות לבחירה והקושי לגוון. אחרי הכל, כמה כבר אפשר לאכול ירקות, לחמים, וקטניות?

(חדש על המדף)
חדשים על המדף - ממרחי ה"מיו-זן" של חברת זן הטבעונית

מיוZEN" – סדרת ממרחים טבעוניים ובריאים במרקם מיונז, שלא תרצו להפסיק לאכול! - חברת "זן מזון בריא", מפתחת ויצרנית של מוצרים טבעוניים וללא גלוטן, מפתיעה את עולם הטבעונות בסדרת ממרחים משובחת ואיכותית, מרכיבים טבעיים ובריאים, ללא ביצים, במרקם מיונז, בשם "מיוZEN".

(התחממות עולמית)
מתוך צעדת האקלים השנה – פעילים עם הבאנר "תעשיית הבשר אוכלת לנו את המחר"

לראשונה: תת - ועדת האקלים של הכנסת תדון ביום שני הקרוב בקשר בין תעשיית המזון מן החי לבין משבר האקלים. מגמה ירוקה: " אנו נמצאים בשלב בו המחוקק משכיל להכיר בגורמים השונים למשבר האקלים וכעת נותר לחשוף את הקשר שרבים מתאמצים להסתיר"

(חדש על המדף)
מוצרלה טבעונית של "משומשו" (צילום: אביב קורט)

לאור הצלחת סדרת הצהובות והמלוחות מחדשת "משומשו" עם שני מוצרים נוספים בסדרה: מוצרלה טבעונית בטעם מעודן המתאימה לשימוש כמגורדת להכנת מאפים כמו: קלצ'ונה, פיצות, פסטות ולשימוש בסלטים, סנדוויצ'ים וטוסטים • מלוחה בטעם פיקנטי חריף משלבת ניחוח של עריסה ועגבניות בסגנון מזרח תיכוני • המוצרים ישווקו במחיר זהה לשאר מוצרי "משומשו"

(מתכונים)
פיצה טבעונית עם ירקות מקמח כוסמין ללא שמרים

פיצה טבעונית מקמח כוסמין - פיצה טבעונית קלה להכנה (רק רק 10 דקות הכנה!), ללא שמרים, ללא ביצים וללא מוצרי חלב. לא דורש התפחה. בצק פשוט ונוח לעבודה. ניתן להכין מהבצק מגוון מאפים: פוקצ'ות, סמבוסק, פיצות עם רוטב עגבניות, או כל תוספת אחרת שאוהבים

(מתכונים)
עוגת "גבינה" ופטל טבעונית עם עינוגיות "מן" (צילום: ניסים בן כהן)

חברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות, מגישה מתכון מיוחד לעוגת "גבינה" טבעונית, עם קרם מתחליף גבינה על גבי תחתית עוגיות "עינוגיות" פריכות ובתוכה הפתעות פטל מתוקות. עוגה נפלאה לאירוח והגשה, שתפתיע גם את האוכלי גבינות החלביות, לצד שתיה חמה או קרה. המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan - ייעוץ קולינרי טבעוני