רגע לפני היציאה לפגרה- תת-וועדת האקלים של הכנסת תתכנס לישיבה ראשונה בנושא תעשיית המזון מן החי כגורם מרכזי למשבר האקלים בעולם ותדון באפשרויות להפחתת פליטות גזי החממה דרך צמצום תעשיית המזון מן החי הנצרכת בישראל, בין היתר דרך יישום הסכמי פריז.
תעשיית המזון מן החי צורכת בכל שנה משאבי קרקע ומים אדירים בתהליך גידול בעלי החיים, זאת בנוסף לזיהום האוויר החמור ולפליטות גזי חממה כתוצאה משינוע והובלת משלוחי הבשר ברחבי העולם.
החשיבות בצמצום מזון מן החי לשם הפחתה בפליטות גזי החממה הולכת וגדלה ברחבי העולם. בשנה האחרונה החליטה סין להפחית את צריכת הבשר בחמישים אחוז, דנמרק ממליצה על שלבי מיסוי בשר הבקר ובבריטניה חוקרים מהו תהליך הגידול הוא הפוגעני והמזהם ביותר על מנת להכיל מיסוי גבוה ובכך לעודד הפחתה של זיהום האוויר. בתקופה שבה לא ברור לאן שינויי האקלים יישאו אותנו, הדיון בתת הוועדה מהווה שריקת פתיחה מבורכת לפעילות של הרשות המחוקקת עם האזרחים לקידום פתרונות מקומיים למשבר האקלים. תת הוועדה תדון בנושא ביום שני הקרוב, 1.8.
עדי אלייב, ממובילות המאבק במשבר האקלים והפחתת צריכת מזון מן החי מטעם במגמה ירוקה: "במהלך השנה האחרונה אנו חוזרים ומזהירים מפני ההשלכות הסביבתיות והחברתיות שטמונות בהמשך הצריכה המופרזת של מזון מן החי בעולם המערבי והקשר הישיר להעמקת משבר האקלים הגלובלי. הדיון בכנסת מהווה צעד גדול ומשמעותי בדרך להכרה בבעיה הניצבת בפנינו ברמה הממשלתית והרגולטורית למציאת פתרון לעצירת משבר האקלים ובהבנת הגורמים לו. אנו נמצאים בשלב בו המחוקק משכיל להכיר בגורמים השונים למשבר האקלים וכעת נותר לחשוף את הקשר שרבים מתאמצים להסתיר בין מה שנמצא על הצלחת שלנו לבין הגורם הראשי למשבר האקלים העולמי. הרשות המחוקקת היא זאת שיכולה לקדם את ישראל משלב ההכרה בבעיה אל שלב הפעולה ומציאת הפתרון דרך ההתייחסות למזון מן החי כגורם ראשי שיש להכניסו אל אמנת האקלים של ישראל".