מבצע אכיפה של מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל בירושלים הסתיים בפינוי פלישה לאדמות המדינה בירושלים. מסיג הגבול פלש למתחם הכולל שתי יחידות דיור הנמצאות במבנה חד קומתי ישן בגודל של כ- 120 מ"ר בנוי, עם חצר בגודל של כ-230 מ"ר ו-4 חניות לכלי רכב בשטח של כ- 100 מ"ר, הנמצא על אדמות מדינה המיועדות למלונאות בין הרחובות גרוזנברג והלני המלכה שבמרכז ירושלים.
הפלישה למבנה הישן השוכן על אדמות המדינה התגלתה במהלך אחת הפעילויות שמנהלים מפקחי רשות מקרקעי ישראל לניטור עבירות בנייה וקרקע. אימו של הפולש היתה דיירת מוגנת באחת משתי היחידות הקיימות במבנה, כאשר במקביל פלש בנה ליחידה השנייה במבנה ומפקחי הרשות החלו בהליכים לפינויו.
לאחר פינויה של אימו מהמבנה תמורת פיצוי כספי, נכנס הפולש גם ליחידה אשר בה התגוררה אימו. בעקבות הפלישה, פתחו מפקחי רמ"י בהליך משפטי כנגד הפולש. מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל התריעו בפני הפולש כי אם לא יפנה את השטח בעצמו, הוא יפונה משם בהליך הוצאה לפועל ותוגש נגדו תביעה כספית, בה יידרש להשיב לקופה הציבורית את עלויות הפינוי, הכוללות את עלויות האבטחה, כוח האדם והפעלת הציוד המכני. מפקחי רשות מקרקעי ישראל אף הסבירו לפולש כי מדובר בעבירת הסגת גבול במקרקעי ציבור, עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל.
השבוע כאמור, בעקבות ההתראות שקיבל, החליט הפולש להימנע מהליך הפינוי, וביצע פינוי עצמי במהלכו פינה את היחידה בה התגוררה בעבר אימו. לגבי היחידה השנייה אליה פלש, מתגבש הליך משפטי כנגדו.
כמו כן כעת יחל ברשות, הליך היערכות פנימי במטרה לגבש נגד הפולש תביעה על החזר עלויות השימוש בשתי היחידות, לפחות לתקופה של 7 השנים האחרונות, וההוצאות שנגרמו למדינה בעקבות פלישתו.
"מדובר בפלישה ארוכת שנים אשר לוותה בהליך משפטי ארוך, כאשר בינתיים פינה הפולש את אחת מהיחידות שנפלשו, ובסופו של דבר ייאלץ לפנות גם את השנייה. מפקחי הרשות פועלים בנחישות וללא לאות, וגם אם לעיתים אורך ההליך המשפטי זמן רב, תהליך הפינוי של הפולשים מתבצע בסופו של דבר. חשוב לציין כי כחלק מהמאבק הבלתי פוסק בעברייני המקרקעין, אנו נוקטים במדיניות אכיפה תקיפה במסגרתה אנו תובעים עברייני מקרקעין גם על עלויות השימוש בקרקע, וגם על עלויות הפינוי", אמר יואב ששון, מנהל מרחב ירושלים בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.