חברת התרופות 'נוברטיס קונסיומר ישראל' משווקת 'בנפייבר' - אבקת סיבים תזונתיים פרה ביוטיים, לשימוש יום יומי, מתגייסת למען עמותת 'חיבוק ראשון' ומשיקה חוברת מתכונים ביתית, הכוללת מתכונים עשירים בסיבים תזונתיים של מיטב השפים בישראל לארוחת שישי. החוברת תוצע בסניפי רשת סופר פארם לרוכשים מוצר 'בנפייבר'- בעלות של 9.90 ₪ בלבד לחוברת. כל ההכנסות, יועברו לתרומה לעמותת 'חיבוק ראשון' אשר מלווה וחובקת תינוקות שננטשו
השפים חיים כהן, אביב משה, משה שגב, אייל לביא ובארי סייג התנדבו לתת יד בפרויקט המיוחד, מתוך הזדהות והכרה בחשיבות פעילות העמותה למען התינוקות הנטושים.
החוברת, כוללת 10 מתכונים למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, המתאימות במיוחד לארוחת שישי משפחתית.
מתכון באדיבות השף חיים כהן מתוך חוברת מתכונים לשישי בחסות "בנייפבר" - ירקות ממולאים בעדשים (6 מנות)
רכיבים:
שמן זית
מלח
פלפל
2 כפות בנפייבר
לעגבניות:
6 עגבניות בינוניות
250 גרם עדשים אדומות
1 בצל בינוני וקצוץ
1 גזר בינוני וקצוץ
1 כפית רוזמרין (מחטים קצוצות)
100 גרם אורז לבן מבושל מאד 'אל דנטה'
1 כוס יין לבן יבש
לחצילים:
3 חצילים בינוניים
250 גרם עדשים שחורות (או חומות)
1 כוס יין לבן יבש
3 שיני שום קצוצות
0.5 פלפל ירוק חריף
1 כף אורגנו (או טימין) עלים טריים. אפשר להחליף בכפית עלים יבשים.
לקישואים:
6-8 קישואים בינוניים
250 גרם עדשים ירוקות
2 ענפי סלרי קצוצים (ללא העלים)
1 גזר בינוני וקצוץ
1 בצל בינוני וקצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות פירורי לחם
1 כפית רכז רימונים
שומשום
אופן ההכנה:
להכנת העגבניות: חוצים את העגבניות. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן ושומרים בצד. בסיר בינוני כבד מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים בו עד לשקיפות את הבצל, הגזר והרוזמרין. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים את תוכן העגבניות וכוס יין. ממליחים ומפלפלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית. מדי פעם מוסיפים מעט מים. מבשלים עד שהעדשים מתרככות. מסירים מהאש ומצננים את העדשים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את האורז ומערבבים. מחלקים את תערובת העדשים בין חצאי העגבניות ומניחים בצד.
להכנת החצילים: בסיר בינוני מחממים שתי כפות שמן זית. מוסיפים את העדשים ומערבבים דקות אחדות. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום. ממליחים ומפלפלים ומבשלים בסיר מכוסה חלקית. מדי פעם מוסיפים מים ומבשלים עד להתרככות של העדשים. מסירים מהאש. חוצים את החצילים לאורכם. בעזרת סכין חדה מוציאים את בשרם וקוצצים אותו לקוביות קטנות.
מחממים שתי כפות שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים בו את קוביות בשר החצילים יחד עם השום, הפלפל החריף והאורגנו עד השחמה קלה. מסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם העדשים. חולטים את 'סירות' החצילים לשתי דקות במים רותחים. מחלקים את תערובת העדשים בין 'סירות' החצילים ומניחים בצד.
להכנת הקישואים: חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים את בשרם. זורים מעט מלח ל'סירות' הקישואים וקוצצים את בשר הקישואים.
מחממים שתי כפות שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים סלרי, גזר ובצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים עדשים ואת בשר הקישואים ומערבבים שתי דקות. מוסיפים שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה.
ממליחים ומפלפלים ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד שכל המים נספגים. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים ומבשלים עד לריכוך. מסירים מהאש. מצננים ומוסיפים פירורי לחם, פטרוזיליה ורכז רימונים. בעזרת נייר סופג מנגבים מבפנים את 'סירות' הקישואים. מערבבים ומחלקים את תערובת העדשים בין 'סירות' הקישואים. בוזקים שומשום מעל.
להרכבת המנה: משמנים תבנית גדולה בשמן זית. מניחים בתבנית את כל הירקות הממולאים עם הצד החצוי כלפי מעלה. יוצקים סביב הירקות חצי כוס מים ועליהם, בנדיבות, שמן זית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים רבע שעה או עד להזהבה.
אפשר ל'חזק' את הממולאים עם טיפה בשר. מפחיתים 50 גרם מכמות העדשים ומוסיפים כבר בתחילת ההליך כמאה גרם בשר טחון למילוי. בקר, טלה או עוף.