כל כך הרבה פיתויים מזמן לנו החג הזה. איך הולכים על הקו הדק שבין שמירה על הבריאות ובין הגעגוע לטעם הריבה האדומה? - הכירו את הטיפים המנצחים שלנו, בשיתוף ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית מאוחדת
מתכונים בריאותיים וכשרים לפסח - מתכונים לפסח של ד"ר אסתר מנחם (Ph.D), רכזת נטורופתיה,רשת מרפאות כללית רפואה משלימה שיסייעו לעבור את החג בקלות
חוגגים חנוכה במסעדות: מלביבות סרטנים וכרישה במונטיפיורי שבע, דרך ה"סופלי" של הטרנטינו, מבצע ילדים בקפה גידי, ועד לסופגניות שוקולד וויסקי ב"טל ושני"
לביבת תפוחי האדמה המסורתית נפוצה בארצות אירופה אך כמעט לכל עדה יש גרסה משלה למאכל זה, המזוהה עם חג החנוכה. הלביבות המטוגנות מזכירות את נס פך השמן ועל כן הפכו לאחד ממאכלי החג הרשמיים, אך מאז ועד היום הלביבה עברה תהפוכות ושדרוגים וכיום קיימת במגוון וריאציות - למשל, לביבות בטטה ולביבות טורקיות
חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה. לקראת החג מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של אסיף החורף לשווקים. היבול החדש משתלב עם מזג האוויר הקר שמגביר את התיאבון לאכילת מאכלים המבוססים על תפוחי אדמה, העשירים בעמילנים
מתכון ללעטקס (לביבות תפוחי אדמה) - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור
לביבות אשל - מתכון מיוחד של יענקל'ה תורג'מן, שף מסעדת הגורמה הירושלמית 1868
מתכון מיוחד ללביבות תפוחי אדמה, מז'אנר הבישול הפולני העכשווי. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו החודש סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור
לביבות מיוחדות לחנוכה: מתכון ללביבות בטטה, ריחן ושמנת חמוצה של יפתח צפריר - שף כפר הנופש גונן
חנוכה הוא חג הלביבות, אבל לאכול לביבות במשך 8 ימים זה קצת מוגזם. אפשר לגוון בהכנת קרוקטים, אותם גלילי תפוחי אדמה הנימוחים בפה שישראלים מורגלים בדרך כלל לקנותם קפואים