מתכון ללעטקס (לביבות תפוחי אדמה) - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

4 תפו"א בגודל בינוני

3 גזרים

1 ביצה

כף קמח

1/2 כפית מרק עוף

מלח, פלפל – לפי טעם

שמן

אופן הכנה:

• קולפים ושוטפים את תפו"א והגזר ומגרדים בפומפייה.

• מוסיפים לעיסה : ביצה, קמח, מרק עוף, מלח, פלפל.

• מערבבים יחד ויוצרים קציצות עם הידיים.

• סוחטים את הנוזלים מהלביבות ומטגנים בשמן עמוק שחומם מעט מראש.