לביבות תפוחי-אדמה
חומרים:
2 ק"ג תפו"א גדולים
4 בצלים בינוניים
3-4 ביצים
10-12 כפיות קמח
שמן לטיגון
מלח, פלפל
קמצוץ מיורן
אופן הכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- מרסקים (מגררים) אותם.
- מגררים גם את הבצלים.
- מוסיפים ביצים ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
- מוסיפים קמח חיטה.
(יש להמנע מליצור מסה סמיכה מדי).
- מוסיפים מיורן.
- מחממים שמן במחבת.
- יוצרים לביבות ומטגנים אותן לצבע זהוב.
- מוציאים ומספיגים את עודף השמן.
הרכבת המנה
- מגישים לביבת תפו"א עם כף של מוס מקרל וסלט מלפפונים.