טג'ין עגל עם חבושים בדבש
מרכיבים:
- 1.5 ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות
- ¼ כוס שמן
- 3 בצלים, קצוצים דק
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית כורכום
- 3 חבושים
- מיץ מ- ½ לימון
- 2 כפות דבש
תהליך ההכנה:
- מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות.
- מוסיפים את קביות הבשר ומזהיבים מכל הצדדים.
- מתבלים במלח, פלפל, קינמון וכורכום ומטגנים כ-3 דקות. מסירים מהאש.
- מנקים היטב את החבושים וחותכים לפלחים. שמים בסיר את החבושים, יחד עם מיץ הלימון והדבש ומכסים במים. לאחר רתיחה מבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים את החבושים יחד עם מי הבישול לסיר הבשר ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 3 שעות עד שהבשר רך והרוטב סמיך (במידה ויש יותר מידי נוזלים ניתן להמשיך לבשל ללא מכסה).
- מומלץ לעטר בשקדים מולבנים מטוגנים.
- בתיאבון!