egelhavushimמי שהגיע למעדניית טעמי הבית שער העמקים בחמישי-שישי התפנק במגוון טעימות מהתפריט החדש ושלל הטבות, במסגרת אירוע חורף חגיגי. בין המנות העשירות והחורפיות- עגל עם חבושים בדבש, באדיבות השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים

כלים

טג'ין עגל עם חבושים בדבש

מרכיבים:

  • 1.5 ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות
  • ¼ כוס שמן
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום
  • 3 חבושים
  • מיץ מ- ½ לימון
  • 2 כפות דבש

תהליך ההכנה:

  1. מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות.
  2. מוסיפים את קביות הבשר ומזהיבים מכל הצדדים.
  3. מתבלים במלח, פלפל, קינמון וכורכום ומטגנים כ-3 דקות. מסירים מהאש.
  4. מנקים היטב את החבושים וחותכים לפלחים. שמים בסיר את החבושים, יחד עם מיץ הלימון והדבש ומכסים במים. לאחר רתיחה מבשלים כחצי שעה.
  5. מוסיפים את החבושים יחד עם מי הבישול לסיר הבשר ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 3 שעות עד שהבשר רך והרוטב סמיך (במידה ויש יותר מידי נוזלים ניתן להמשיך לבשל ללא מכסה).
  7. מומלץ לעטר בשקדים מולבנים מטוגנים.
  8. בתיאבון!