מתכון פולני מיוחד: תפו"א אפויים בדבש וקימל, במילוי הרינג, תפוחים וקרם – פרש. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו החודש סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים

חומרים:

40 תפו"א בינוניים

צרור של עירית

2 תפוחי-עץ חמוצים

2 כפות קימל

3 כפות דבש

1 ראש שום

2 בצלים לבנים גדולים

250 גר' הרינג בשמן-זית

שמן צמחי

300 גר' קרם – פרש

1 לימון

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, במי-מלח (חצי בישול).
  • מסננים ומניחים להתקרר.
  • חוצים את תפוחי-האדמה לשניים.
  • מוציאים חלק מתוכנם.
  • מערבבים את תוכן תפו"א שהוצא, עם דבש, קימל ופרוסות שום.
  • מטגנים את סירות תפוחי-האדמה טיגון עמוק עד לצבע זהוב.
  • מסננים את ההרינג מהשמן וחותכים אותו לפרוסות דקות.
  • קוצצים את הבצלים, מערבבים עם הקרם-פרש, ומפלפלים.
  • קוצצים את העירית.
  • חותכים את תפוחי-העץ בקליפתם לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם ההרינג.
  • מוסיפים חצי מהעירית.
  • ממלאים את סירות תפוחי-האדמה וזורים מעל עירית ופלפל.