חומרים:
40 תפו"א בינוניים
צרור של עירית
2 תפוחי-עץ חמוצים
2 כפות קימל
3 כפות דבש
1 ראש שום
2 בצלים לבנים גדולים
250 גר' הרינג בשמן-זית
שמן צמחי
300 גר' קרם – פרש
1 לימון
מלח, פלפל
אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, במי-מלח (חצי בישול).
- מסננים ומניחים להתקרר.
- חוצים את תפוחי-האדמה לשניים.
- מוציאים חלק מתוכנם.
- מערבבים את תוכן תפו"א שהוצא, עם דבש, קימל ופרוסות שום.
- מטגנים את סירות תפוחי-האדמה טיגון עמוק עד לצבע זהוב.
- מסננים את ההרינג מהשמן וחותכים אותו לפרוסות דקות.
- קוצצים את הבצלים, מערבבים עם הקרם-פרש, ומפלפלים.
- קוצצים את העירית.
- חותכים את תפוחי-העץ בקליפתם לקוביות קטנות ומערבבים אותם עם ההרינג.
- מוסיפים חצי מהעירית.
- ממלאים את סירות תפוחי-האדמה וזורים מעל עירית ופלפל.