באופן שונה מהנהוג עד היום בהקמת קירות הנצחה, בחר יוצר כותל שמות חללי גולני, האדריכל האמנותי יוסף אסא, ליצור במקום קיר אחד, מונומנטאלי ומרשים כמקובל, שמונה קירות שונים, או "רסיסי כותל" כפי שהוא מכנה אותם.
הקירות נראים כשברים של קיר גדול אחד, וגם לוחות ההנצחה עצמם, הבולטים מפני השטח של הקירות, בולטים בזוויות שונות, ונראים כשברים בפני השטח של הקיר. "הקונספט של "כותל שמות הנופלים", או "כותל הלב השבור" כפי שאני מכנה אותו, הוא לנסות ולהמחיש באבן את שברון הלב והכאב של המשפחות והחברים על הנופלים שנפלו במערכות ישראל." מסביר האדריכל האמנותי יוסף אסא, שלחם בשלוש מלחמות, ושירת במדי גולני כאיש מילואים במלחמת לבנון.
הפרויקט הוקם ביוזמת משרד הביטחון, היחידה להנצחת החייל חטיבת גולני והמשפחות השכולות. בקיר השישי מבין השמונה, בסוף שמות הלוחמים שנפלו, מופיעה המילה "בזכותם". בקיר השביעי מופיעים סמלי גדודי גולני, ובקיר האחרון, סמל החטיבה והפסוק "ישמור האל את המקומות והשמות".
"אחת ההחלטות הקשות שקיבלתי בחיי הייתה החלטה אדריכלית פשוטה ואכזרית מאין כמוה – כמה מקום להשאיר בין שמו של הנופל האחרון למילה "בזכותם", מקום בו יכולים להיחקק שמותיהם של חללים נוספים בעתיד, לא עלינו" מספר האדריכל והאמן יוסף אסא "ברור שאין כל קשר אמיתי בין ההחלטה האדריכלית למספרי הנופלים בעתיד, אולם לי כמי שלחם בצה"ל ובגולני היה קשה במיוחד להידרש להחלטה כזאת, זה כמעט לא אנושי. נתקלתי בבעיה הזו בעבר כאשר תכננתי את האנדרטה הממלכתית לזכר שוטרי משטרת ישראל בשפרעם, אבל במקרה הזה הקושי היה גדול אף יותר, כמי שלחם בשורות גולני, חלק ממשפחת גולני".
האדריכל האמנותי יוסף אסא הוא הראשון בישראל שיצירותיו הונצחו על פני שלושה בולי דואר שונים – בול שהוקדש לאנדרטה לזכר שוטרי משטרת ישראל בשפרעם, בול שהוקדש לטרמינל החדש בשדה התעופה בן גוריון טרמינל 1 המיועד לטיסות פנים וטרמינל נוסף לטיסות מוזלות "Low Cost", שתוכננו אף הם ע"י ארכיטקט יוסף אסא, ובול המתעד את אתר ההנצחה לחללי חטיבת גולני.