מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה כי בשנים האחרונות, אחוז הנשים המעשנות נמצא במגמת עליה כל הזמן, בעוד שאחוז הגברים המעשנים לא עלה בפרק זמן זה. והנה החדשות הרעות באמת: הן תזדקנה מהר יותר, תזדקקנה למינון גלולות למניעת הריון גבוה יותר, בעלות סיכון גבוה יותר להפלות, ולבסוף: גיל המעבר יגיע מוקדם יותר... (שלא לדבר על הקמטים...)

כלים
אחוז המעשנות בקרב הנערות נמצא אף הוא במגמת עליה לעומת הנערים: מתוך נתונים של 151 מדינות עולה, כי 7% מהנערות המתבגרות מעשנות סיגריות לעומת 12% מקרב הנערים המתבגרים (שאצלם, כאמור, נתון זה לא השתנה זה מספר שנים). במדינות מסוימות אף משתווה, כמעט, אחוז הנערות המעשנות לאחוז הנערים המעשנים.

לדבריו של ד"ר משה זלוצובר, רופא בכיר במכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם, ובמחלקת נשים ויולדות, בקריה הרפואית רמב"ם, עישון בקרב נשים גורם לטווח רחב של בעיות האופייניות להן. כמה עובדות על נשים מעשנות:

עישון גורם לפירוק האסטרוגן בדם ויוצר מצב פרדוקסלי, לפיו נשים מעשנות זקוקות למינון גלולות גבוה יותר. מאותה הסיבה, בקרב מעשנות, אחוז הנערות והנשים הסובלות משעור יתר ואקנה, גבוה יותר. מעשנות סובלות יותר מקמטים בעור, בין היתר בשל פירוק האסטרוגן בכבד שמחסור בו גורם לתופעה. עישון הוא אחד מהגורמים העיקריים לסרטן השד, פי 20 יותר מטיפול הורמונלי.

עישון מוריד את אחוזי הפוריות והסיכוי להרות ומעלה את הסיכוי להפלות. בקרב מעשנות, סממני גיל המעבר מופיעים כשנה מוקדם יותר בממוצע ובשל פירוק האסטרוגן בכבד הסימפטומים באים לידי ביטוי באופן קשה יותר.

מחר, ה-31.5, יצוין בכל העולם "יום ללא עישון", המתקיים מאז שנת 1987 בכל המדינות החברות בארגון הבריאות העולמי WHO ובכללן ישראל.

יום זה מצוין במטרה להעלות על סדר היום העולמי את נושא העישון ולהגביר את המודעות למניעת תמותה ותחלואה ממחלות הנגרמות בעקבות עישון טבק. השנה אירועי "יום ללא עישון" יהיו בסימן התופעה, ההולכת וגדלה, של צריכת טבק בקרב נשים ונערות.

קמפוס הקריה הרפואית רמב"ם, הוכרז לפני מספר שנים כשטח נקי מעישון. כחלק מהקמפיין העולמי יוצבו מחר בשערי ביה"ח רמב"ם, מתנדבי שירות לאומי אשר יחלקו חומר הסברתי בנוגע לנזקי העישון וכמו כן תתוגבר האכיפה בקמפוס באמצעות פקחים למניעת עישון.