מתכון למרק בטטה בניחוח קארי: באדיבות רשת רולדין
100 גרם בצל - קוביות
100 גרם גזר – קוביות
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
50 גרם חמאה
1 ק"ג בטטה חתוך לקוביות
2 ליטר מים
1 כף קארי
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה קצוץ
מיכל יוגורט להגשה
אופן הכנה:
-
מאדים בחמאה את הבצל והגזר עד ריכוך, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומאדים כ- 2 דקות
-
מוסיפים את הבטטה והמים .
-
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות עד ריכוך
-
טוחנים במעבד מזון
-
מתבלים בקארי
-
מתבלים במלח ופלפל
-
בהגשה מוסיפים כף יוגורט לכל מנה ומעטרים בכוסברה