גולאש: מתכון יהודי מסורתי, של השף זמי שרייבר ממסעדת "סנדר" שלמד את סודות הבישול היהודי מסבתו. המתכון לקוח מסדנת בישול יהודי מסורתי שהעביר השף שרייבר בבית הספר התיכון הקולינרי תדמור, הנמצא בעיצומו של פרוייקט עמים ועדות בו זוכים התלמידים לבשל מאכלי עמים ועדות עם השפים המובילים במדינה במסגרת סדנאות אורח בבית הספר

כלים

חומרים:

1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים קצוצים

1/4 כוס שמן

1/2 כוס רסק עגבניות

4 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל, פפריקה

(קמח)

אופן הכנה:

בסיר מטגנים את הבשר לשמן עד להשחמה קלה.

מוסיפים לסיר את הבצל, השום והתבלינים.

מערבבים את הרסק בכמות שווה של מים ויוצקים מעל.

מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.

מבשלים במשך כשעה וחצי עד שעתיים עד לריכוך הבשר.(אם הרוטב לא סמיך מספיק ניתן להסמיכו בעזרת קמח בלול במים קרים).