אסאדו ציר בקר ויין אדום בליווי סלט ירקות שורש - מתכון מומלץ מתוך תחרות שף העמק הראשונה, שנערכה במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" השמיני הנערך השנה חודש שלם. המתכון של תושב טבעון, אסף שיטרית, זכה במקום הראשון עם מנה יפייפיה וטעימה של נתחי אסדו בליווי סלט ירקות שורש שהוגשה בכלי קרמיקה מוארך ויפייפה

כלים

הכנת האסאדו:

מתבלים את נתחי בשר האסאדו בתערובת פלפלים.

מושחים את הרצועות בשמן זית ושום קצוץ.

צולים על גריל פחמים את הרצועות. 4 דקות לכל צד.

הכנת רוטב ציר בקר ויין אדום :

פותחים ציר בקר עם יין אדום במחבת. מוסיפים בצלצלי שאלוט , כרישה, טימין , מלח ופלפל.

מצמצמים את הנוזלים. מעבירים לתבנית נירוסטה מוסיפים את נתחי האסדו מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות לכ- 30 דק'.

חומרים לסלט ירקות שורש :

גזר

מקלות סלרי

קולורובי

צנון

זוקיני ירוק

ג'נג'יר טרי

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

סלק קטן

שמן זית

מיץ לימון

מלח גס

צנוברים קלויים

אורגנו טרי

קוצצים את כל ירקות השורש דק. מתבלים. מחכים כ- 30 דק' עד שהטעמים יתחברו עם הירקות.