כלים

אורז חום מתובל בתיבול עשיר - מתכון בריאותי של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של ביה"ס לבישול תדמור

רכיבים:

‏כוס אורז חום (בסמטי אם יש)‏

‏2 כוסות מים או מרק צח מירקות‏

קליפה מגוררת מלימון אחד

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

רבע כפית ציפורן טחונה

חצי כפית קינמון טחון

חצי כפית כמון טחון

קורט זעפרן (לא הכרחי)‏

כפית פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

(כדי לקבל אורז קליל ואוורירי, חשוב לשטוף אותו היטב לפני הבישול כדי לסלק את עודפי העמילן(

שוטפים היטב את האורז ומשרים ב- 2 כוסות מים או מרק למשך 20 דקות. מעבירים את האורז עם המים לסיר ומוסיפים ‏את כל שאר החומרים, מלבד הפטרוזיליה.

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, ‏או עד שהמים נספגים והאורז רך. ‏מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.‏