אורז חום מתובל בתיבול עשיר - מתכון בריאותי של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של ביה"ס לבישול תדמור
רכיבים:
כוס אורז חום (בסמטי אם יש)
2 כוסות מים או מרק צח מירקות
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית כמון טחון
קורט זעפרן (לא הכרחי)
כפית פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
(כדי לקבל אורז קליל ואוורירי, חשוב לשטוף אותו היטב לפני הבישול כדי לסלק את עודפי העמילן(
שוטפים היטב את האורז ומשרים ב- 2 כוסות מים או מרק למשך 20 דקות. מעבירים את האורז עם המים לסיר ומוסיפים את כל שאר החומרים, מלבד הפטרוזיליה.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, או עד שהמים נספגים והאורז רך. מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.