גפילטע פיש - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר, שלמד את רזי הבישול היהודי מסבתו, הגיש את המתכון בסדנת בישול יהודי שהעביר בבית הספר לבישול תדמור
חומרים:
1-1.5 ק"ג קרפיון שלם
2 ביצים קשות
2 ביצים טריות
2 בצלים
גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 גר' קמח מצה
2 עלי דפנה
אופן הכנה:
- את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).
- מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
- מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל וקמח מצה ו-2 ביצים טריות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
- מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
- את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים ועלי דפנה.
- מוסיפים עוד חצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים.
- בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב שבסיר.
- מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
- מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.
- בזמן ההגשה ניתן לקשט את הדג בגזר ששימש כמצע לדגים בסיר.