כלים

אפיית חלה - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר שף שרייבר בביה"ס לבישול תדמור

חומרים:

1 שקית שמרים

2.25 כוסות מים חמימים

1/2 כוס סוכר

4 ביצים טרופות

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

כ- 9 כוסות קמח

אופן הכנה:

  • ממיסים את השמרים במים עם כפית סוכר וטורפים היטב.
  • טורפים בקערה את הביצים.
  • מוסיפים מלח, שמן ואת שאר הסוכר וטורפים שוב.
  • מוסיפים את השמרים וממשיכים לטרוף.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח.
  • אוספים לכדור ולשים לבצק חלק וגמיש.
  • מכניסים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
  • חובטים בבצק התפוח, משטחים ולשים שוב.
  • מחלקים לארבעה חלקים, וכל חלק מחלקים שוב לשלושה.
  • את שלושת החלקים מגלגלים לגלילים דקים וקולעים מהם צמה.
  • מתקבלות ארבע חלות קלועות.
  • מניחים על תבנית משומנת ומתפיחים שוב.
  • מברישים בחלמון ואופים ב- 180 מעלות במשך 30-40 דקות.