מתכון מיוחד לכרוב אדום מטוגן בנוסח פולני, עם שום מטוגן וחמוציות. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו השבוע סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים

חומרים:

רבע ראש כרוב אדום

2 שיני שום קצוצות

3 כפות חמוציות משומרות

6 כפות שמן זית

חומץ בן-יין אדום

מלח, פלפל שחור

דבש

אופן הכנה:

קוצצים את הכרוב. מטגנים קלות את השום בשמן-זית.

מוסיפים את הכרוב. מטגנים יחד עד לריכוך הכרוב.

מוסיפים חומץ וממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזל. מוסיפים מלח, פלפל, חמוציות ודבש. ממשיכים בטיגון עוד מספר דקות.