מסעדת הבוקרים בקיבוץ מרום גולן המתמחה בבשרים משובחים מעדרי בקר הגדלים ומטופחים באדמת הגולן, מציעה מתכון מיוחד לט"ו בשבט-קדרת בוקרים בשרית וכשרה עם פירות יבשים.
6 מנות.
חומרים:
נתח בשר בקר (כתף) - כ-800 גר'
2 בצלים גדולים פרוסים
2 ראשי שום שלמים (מנוקים מה"זקן" של השום)
5 שיני שום קלוף
½ כוס יין אדום יבש איכותי
רבע כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים ופרוסים
2 בטטות חתוכות
5 גבעולי סלרי, פרוסים גס
10 שזיפים מיובשים מגולענים
10 משמשים מיובשים
2 כפות שקדים פרוסים
3 כפות דבש
1 כף חרדל
1 כפית קרי
1 מקל קינמון
3 גרגרי הל
10 גרגירי פלפל אנגלי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 גבעולי רוזמרין טריים
אופן ההכנה:
חותכים את הבשר המופשר לקוביות קטנות ומערבבים עם שיני השום. משמנים את קרקעית הקדירה במעט שמן זית מערבבים את כל הנוזלים והתבלינים בקערה או בצנצנת ומנערים היטב (חוץ מהרוזמרין והקינמון). מניחים את קוביות הבשר בקדירה, מוסיפים את הגזרים והבטטות החתוכות, השום, בצל, סלרי, שזיפים, משמשים, ענפי רוזמרין, מקל קינמון. שופכים מעל את הנוזלים שעורבבו היטב. שמים את הקדירה בתנור על חום גבוה כ-20 דקות מנמיכים החום בתנור ומשאירים לפחות ל-7-8 שעות לפני הגשה מפוררים מעל המנה שקדים פרוסים לקישוט וטעם.
המסעדה, הממוקמת בסמוך לאורוות הסוסים במרום גולן, פועלת במהלך השבוע בימים ראשון-שישי, (עד כניסת שבת) ומציעה מבחר מנות בשר משובח. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות ומועצה דתית רמת הגולן בראשות הרב ישי סמואל.