מתכון מעולה לפילה סלמון בפירות הדר. המתכון שייך למסעדת אוקטגון, שתציג את המנה ועוד מנות מעניינות בפסטיבל "טעמים בעמקים" שייפתח הבוקר, 16.1.2011, בעמק יזרעאל
220 גר' פילה סלמון (עדיף מנוקה מקשקשים)
פילה של שלושה פירות הדר (תפוז, אשכולית ואשכולית אדומה)
רוטב:
100 סמ"ק ציר דגים
100 גר חמאה
מלח
שן שום קצוצה דק
מעט מיץ לימון
כף פטרוזיליה קצוצה
פירה תפו"א
3 תפו"א גדולים
כוס חלב
100 גר חמאה
מלח
אופן הכנה לדג
מחממים תנור לחום מרבי. אופים את הסלמון על נייר אפייה עם העור כלפי מעלה לשבע דקות לקבלת מידת עשייה בינונית, מקלפים את העור ומגלגלים לצילינדר.
אופן הכנה לרוטב
מערבבים את כל המוצרים למעט החמאה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה והפטרוזיליה ומערבבים במהירות עד שהרוטב סמיך ומורידים מהאש.
אופן הכנה לפירה
מבשלים את תפו"א במים לריכוך מלא ומסננים. מרתיחים את החלב עם החמאה והמלח, מועכים את תפו"א ומוסיפים את החלב החם ומערבבים למחית חלקה.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מניחים את הפירה בתלולית גבוהה, מניחים מעל את פילה הסלמון עם הצד שהיה בו העור כלפי מעלה, מסדרים את פירות ההדר על הדג ומעליהם את העור המגולגל ומוזגים את הרוטב למעלה בעזרת כף