לאוהבי הבישול הלא שגרתי, מתכון מיוחד שבהחלט עונה על ההגדרה: מוס אפונה יבשה המוגש על לחם עם גבינה לבנה, אגוזים, זרעי פשתן ובצלים בתחמיץ

כלים

חומרים:

2 כיכרות מרובעות לחם כהה

300 גר' אפונה ירוקה יבשה

150 גר' אגוזי- לוז

3 כפות זרעי-פשתן

400 גר' בצל אדום

1 כף דבש

1 שן שום

צרור כוסברה

2 כפות חומץ בן-יין לבן

100 גר' גבינה לבנה (יבשה)

מיץ סחוט מלימון אחד

4 כפות שמן אגוזים

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • משרים את האפונה היבשה במים למשך הלילה.
  • מבשלים את האפונה בסיר עם מים ומעט סוכר.
  • מעט לפני שהאפונה מוכנה, מוסיפים מלח.
  • מסננים ומקררים (שומרים את מי-הבישול).
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות וקולים את האגוזים במשך כ-10 דקות.
  • מקררים את האגוזים, מקלפים וחותכים דק.
  • בינתיים קולים את זרעי הפשתן.
  • מכניסים לבלנדר את האפונה, שמן אגוזים ומיץ לימון ומרסקים יחד.
  • מוסיפים מעט מהמים בהם בושלה האפונה ויוצרים מוס סמיך וחלק.
  • מוסיפים כוסברה קצוצה.
  • חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ומערבבים עם חומץ, דבש וקורט מלח.
  • משהים את הבצלים לזמן מה בתוך המרינדה.

הרכבת המנה:

  • פורסים לחם, מורחים מוס על כל פרוסה, זורים מעל אגוזים קלויים, זרעי-פשתן וגבינה לבנה ומקשטים בבצלים בתחמיץ.