חומרים:
2 כיכרות מרובעות לחם כהה
300 גר' אפונה ירוקה יבשה
150 גר' אגוזי- לוז
3 כפות זרעי-פשתן
400 גר' בצל אדום
1 כף דבש
1 שן שום
צרור כוסברה
2 כפות חומץ בן-יין לבן
100 גר' גבינה לבנה (יבשה)
מיץ סחוט מלימון אחד
4 כפות שמן אגוזים
מלח, פלפל
אופן הכנה:
- משרים את האפונה היבשה במים למשך הלילה.
- מבשלים את האפונה בסיר עם מים ומעט סוכר.
- מעט לפני שהאפונה מוכנה, מוסיפים מלח.
- מסננים ומקררים (שומרים את מי-הבישול).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות וקולים את האגוזים במשך כ-10 דקות.
- מקררים את האגוזים, מקלפים וחותכים דק.
- בינתיים קולים את זרעי הפשתן.
- מכניסים לבלנדר את האפונה, שמן אגוזים ומיץ לימון ומרסקים יחד.
- מוסיפים מעט מהמים בהם בושלה האפונה ויוצרים מוס סמיך וחלק.
- מוסיפים כוסברה קצוצה.
- חותכים את הבצלים לפרוסות דקות ומערבבים עם חומץ, דבש וקורט מלח.
- משהים את הבצלים לזמן מה בתוך המרינדה.
הרכבת המנה:
- פורסים לחם, מורחים מוס על כל פרוסה, זורים מעל אגוזים קלויים, זרעי-פשתן וגבינה לבנה ומקשטים בבצלים בתחמיץ.