חומרים לבצק:
400 גר' קמח
1 כפית אבקת-אפייה
1 כפית שמרים מיובשים
1 כפית סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1 כף חומץ
1 כף שמן
מלח
אופן הכנה לבצק:
- מערבבים קמח עם אבקת-אפייה, סוכר ושמרים.
- מוסיפים מרגרינה ומפוררים את הבצק עם הידיים.
- מוסיפים ביצה, חלמון אחד, חומץ, שמן ושתיים עד שלוש כפות מים.
- מעבדים הכל לבצק.
- מכסים ומשהים את הבצק למנוחה.
חומרים למילוי:
150 גר' עדשים
1 בצל
1 ביצה
250 גר' בשר בקר מבושל
מלח, פלפל
שמן זית
אופן הכנה למילוי:
- מבשלים את העדשים במים רותחים ומסננים.
- קוצצים את הבצל.
- טוחנים את הבשר במטחנה.
- מטגנים את הבצל.
- מוסיפים את הבשר והעדשים וממשיכים לטגן.
- מתבלים, טועמים ומקררים.
(אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים ביצה).
הרכבת המאפה:
- יוצרים מהבצק "פס" ארוך ברוחב כ-6 ס"מ.
- מרדדים את ה"פס" בעזרת מערוך.
- מסדרים את המילוי לאורך הבצק, וסוגרים אותו לרולדה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הרולדה בתבנית מכוסה בנייר-אפייה.
- מורחים את הרולדה בחלמון הביצה הנותר.
- חותכים את הרולדה לחתיכות לא גדולות.
- אופים בתנור במשך כ-20-25 דקות.
- מגישים עם בורשט חם בספל אספרסו.