חומרים:
300 גר' סלרי
3 כרישות
900 גר' גזר
300 גר' גזר לבן
4.5 ליטר מים קרים
3 ק"ג תפו"א
2 בצלים
1.5 ק"ג מלפפון כבוש בחומץ
1 צרור שמיר
200 מ"ל שמנת לבישול
5 עלי-דפנה
6 כדורי פלפל אנגלי
כדורי פלפל שחור
סוכר, מלח, פלפל
אופן הכנה:
- מקלפים את תפוחי-האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות.
- מניחים אותם בקערה עם מים קרים.
- מקלפים את שאר הירקות.
- מכניסים אותם לסיר עם מים קרים ומוסיפים עלי-דפנה , פלפל אנגלי וכדורי פלפל שחור.
- מוסיפים מספר קמצוצי-סוכר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה וכף שטוחה של מלח.
- כאשר תפוחי האדמה מתרככים, מרחיקים את שאר הירקות מתוך המרק.
- מרסקים את הגזר, הסלרי והשורש ומוסיפים גם אותם למרק.
- מקלפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
- מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומרסקים אותם.
- מוסיפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
- מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- מוסיפים מלח ופלפל לטעם.
- מוסיפים שמנת ומקשטים בשמיר קצוץ.