מתכון מיוחד ומושקע למאפה בשר ועדשים. מומלץ להגיש יחד עם מרק בורשט (חמיצת סלק)
השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מציע מתכון מושקע ומומלץ, עבור הבשלנים שמעוניינים לבחור את המנה העיקרית המושלמת לארוחות חג ובכלל, ולהוסיף טעמים וניחוחות לסוכה
מתכון למנה עיקרית לראש השנה: צלעות-טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון, של שף מסעדת Calma, נדב בוסקילה
צלעות טלה צלויות על תבשיל מרוקאי של זיתים ואריסה וסלט חי של ריג'לה- מתכון של השפיות משי גולדמן ממסעדת ג'וז ולוז ואוסנת הופמן. המתכון הייחודי נוצר במסגרת ארוחת שף שנערכה במסגרת פסטיבל גורמה ויין במצפה הימים, לציון ראשית עונת בציר ענבי היין. בארוחה בישלו השפיות: משי גולדמן, אסנת הופמן והקונדיטורית מיכל מילרד
כתף עגל אפוי בבירה לף בראון עם ירקות שורש – מתכון למאכל אירי מיוחד של מסעדת ה- Temple Bar – Irish Pub
תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים - מתכון אקזוטי של השף ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד
מתכון מיוחד ולא שגרתי, עם נגיעת אניס דומיננטית, למנה עיקרית מושקעת, של השף רני אלבז ממסעדת הביסטרו הים תיכונית "סופרה" באשדוד. בתיאבון!
הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי
סופגניות "לינדה" במילוי בקר וירקות, מתכון של שף גבי מגידיש, מסעדת לינדה. סופגניה לא חייבת להיות עם ריבה, במסעדת לינדה באשקלון החליטו למלא אותה בבשר בקר
כבד אווז out – כבד ברווז in. מנה חדשה, כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן, כובשת את הסועדים במסעדת אלגונקווין. כבד האווז הוא חלק בלתי נפרד וידוע היטב ממטבח הגורמה האירופאי, ופריט מוכר היטב לכל אנין טעם ישראלי. לעומת זאת, בן דודו, כבד הברווז, הנחשב דוקא לרך יותר ועשיר בטעמו, לא עלה עד היום באופן תדיר על הצלחות במסעדות היוקרה הישראליות. חסידי כבד הברווז אף מעלים כטיעון נוסף בזכותו את העובדה שגידול ברווזים אינו כרוך בפיטומם המיותר ומלא הסבל, כפי שנהוג אצל האווזים, אלא הם מגודלים כמו עופות רגילים