פולנטה ברוטב פלפלים עם פטריות - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור
רכיבים:
3 פלפלים אדומים
תרסיס שמן
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קטנות קצוצות
3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
קורט קורנית טרייה קצוצה
5 עלי ריחן
כפית דבש
פלפל שחור טרי טחון
8 -10 פטריות ירדן גדולות
4 כוסות ציר ירקות
כוס קמח תירס גס
שליש כוס גבינה צפתית 0% שומן מפוררת
עלי פטרוזיליה לעיטור
הוראות הכנה:
מרססים את הפלפלים בתרסיס שמן וקולים תחת אסכלה או מעל להבה פתוחה עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. כשהפלפלים חרוכים, מכניסים אותם לשקית פלסטיק גדולה, סוגרים ומשהים לצינון. מסירים את הקליפה החרוכה ומסלקים את הגבעולים ואת הגרעינים. קוצצים את הפלפלים ושומרים בצד.
משמנים תחתית סיר גדול בתרסיס שמן ומאדים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך. מערבבים לעיתים תכופות. מוסיפים שום, עגבניות, פלפלים קצוצים, קורנית, ריחן, דבש ופלפל שחור טחון טרי.
מבשלים מעל להבה בינונית במשך 15-20 דקות, עד שהתערובת מתחילה להסמיך - אם הנוזלים מתאדים מהר מדי, מוסיפים לסיר 2 כפות מים. מעבירים את תכולת הסיר לממחה או למעבד מזון ומערבלים לרוטב חלק.
מחזירים את הרוטב לסיר ושומרים על חומו. קוצצים דק את הפטריות. מרססים מחבת בתרסיס שמן ומאדים את הפטריות מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות. מתבלים בפלפל ושומרים חם.
מרתיחים את ציר ירקות בסיר כבד. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה, תוך בחישה נמרצת וממשיכים לבשל תוך בחישה במשך 20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים פנימה גבינה ופלפל שחור גרוס.
מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות מרק. יוצקים את רוטב הפלפלים מסביב לפולנטה. מכסים את הפולנטה בפטריות המאודות, וזורים עלי פטרוזיליה. מגישים.