כלים

פולנטה ברוטב פלפלים עם פטריות - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור

רכיבים:

‏‏‏‏‏‏3 פלפלים אדומים‏

תרסיס שמן

בצל קטן קצוץ

‏2 שיני שום קטנות קצוצות

‏3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות‏

קורט קורנית טרייה קצוצה

‏5 עלי ריחן‏

כפית דבש

פלפל שחור טרי טחון

‏8 -10 פטריות ירדן גדולות‏

‏4 כוסות ציר ירקות‏

כוס קמח תירס גס

שליש כוס גבינה צפתית 0% שומן מפוררת‏

עלי פטרוזיליה לעיטור

הוראות הכנה:

מרססים את הפלפלים בתרסיס שמן וקולים תחת אסכלה או מעל להבה פתוחה עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. ‏כשהפלפלים חרוכים, מכניסים אותם לשקית פלסטיק גדולה, סוגרים ומשהים לצינון. מסירים את הקליפה החרוכה ‏ומסלקים את הגבעולים ואת הגרעינים. קוצצים את הפלפלים ושומרים בצד.‏

משמנים תחתית סיר גדול בתרסיס שמן ומאדים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך. מערבבים לעיתים תכופות. ‏מוסיפים שום, עגבניות, פלפלים קצוצים, קורנית, ריחן, דבש ופלפל שחור טחון טרי. ‏

מבשלים מעל להבה בינונית במשך 15-20 דקות, עד שהתערובת מתחילה להסמיך - אם הנוזלים מתאדים מהר מדי, ‏מוסיפים לסיר 2 כפות מים. מעבירים את תכולת הסיר לממחה או למעבד מזון ומערבלים לרוטב חלק.

מחזירים את ‏הרוטב לסיר ושומרים על חומו. קוצצים דק את הפטריות. מרססים מחבת בתרסיס שמן ומאדים את הפטריות מעל ‏להבה בינונית במשך 2-3 דקות. מתבלים בפלפל ושומרים חם. ‏

מרתיחים את ציר ירקות בסיר כבד. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה, תוך בחישה נמרצת וממשיכים לבשל תוך בחישה ‏במשך 20 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים פנימה גבינה ופלפל שחור גרוס. ‏

מחלקים את הפולנטה בין 4 צלחות מרק. יוצקים את רוטב הפלפלים מסביב לפולנטה. מכסים את הפולנטה בפטריות ‏המאודות, וזורים עלי פטרוזיליה. מגישים.

עדכונים אחרונים