כלים

פטריות לוחשות - מתכון לקט פטריות מיוחד של השפית רלי שולמן, ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה

המצרכים למנה אחת:

200 גר' פטריות טריות (רצוי גדולות) מסוגים שונים: פורטאבלו ,שמפיניון גדול ויער.

50 גר' בצל משני סוגים: לבן וסגול.

4 כפות שמן זית

1/2 כפית סוכר לבן

1/2 כפית מלח-ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור

1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים מחבת יציקת ברזל על הגז לחום גבוה. מוסיפים את השמן-זית ואת הבצל כשהוא חתוך לפרוסות בעובי 3 מ"מ.

על הבצל מוסיפים את הסוכר והמלח ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

לאחר שצד אחד של הפטריות הזהיב הופכים אותן לצד השני. לאחר הזהבתו המנה מוכנה ובוזקים עליה את הפלפל-השחור והפטרוזיליה.

מגישים את המחבת חמה לשולחן כשהפטריות עדיין לוחשות.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים