כלים

שרימפס בחמאה, שום ויין לבן -  (5 סועדים) - מתכון מיוחד של השף אייל ישעיהו ממסעדת צ'וקה, הפאן-אסיאתית של השרון הממוקמת בביתן אהרון

רכיבים:

700 גרם בלאק שרימפס

20 שיני שום פרוסות

2 כפיות מלח

1 כף סוכר

מיץ מלימון אחד

כוס יין לבן לבישול

400 גרם חמאה צהובה

20 עגבניות שרי חצויות

חופן כוסברה קצוצה

200 מ"ל שמן זית

אופן הכנה:

מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים קלות את שיני השום.

מוסיפים את השרימפס ומטגנים היטב .

מוסיפים את היין הלבן וחומרי הטעם (המיץ לימון המלח והסוכר).

מוסיפים את העגבניות השרי ומצמצמים את היין מעט.

מוסיפים את החמאה וממסים אותה על אש נמוכה .

לאחר ההמסה מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה.

מגישים לצד ג'אפטה חמה.