פסטה מוקפצת עם פטריות שיאטקי, עגבניות צלויות ופקאנים - מתכון מיוחד באדיבות אינס שילת, כחלק מההתגייסות של "חוות תקוע" המגדלת פיטריות מאכל למאבק בסרטן השד. פיטריות ידועות כבעלות תכונות אנטי סרטניות

כלים

מצרכים:

1 חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים

1 מגשית פטריות שי-טאקי, חצויות. (יש להסיר את רגל הפטרייה)

6 שיני שום פרוסות

3/4 כוס אגוזי פקאן טבעיים

8 עגבניות תמר או עגבניות קטנות וקשות, חצויות

1 כוס עלי בזיליקום

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

להגשה: חופן עלי בזיליקום, 3-4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את העגבניות החצויות. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס, יוצקים מעט שמן זית ואופים בחום כ- 20 דקות, עד שהעגבניות משחימות מעט ומצטמקות, אך עדיין שומרות על עסיסיותן.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה מאוד או סיר סוטאז', ומקפיצים יחד פטריות, שום ואגוזי פקאן למשך 3-5 דקות, ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, חצאי העגבניות ועלי הבזיליקום, ומערבבים הכל ביחד. מקפיצים עוד כ- 3 דקות ומכבים את האש.

בעת ההגשה מפזרים על כל מנה כמה עלי בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן מגוררת.