מתכון לקורקבנים (פיפיקלעך) - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. המנה, אותה למד שף שרייבר להכין מסבתו, הוצגה בסדנת בישול יהודי שהעביר שף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור
חומרים:
1 ק"ג קורקבנים
2 בצלים
2 חבילות רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה
אופן הכנה:
את הבצל חותכים קצוץ ומטגנים יחד עם הקורקבנים בסיר עם מעט שמן עד להזהבה.
מוסיפים מים עד כיסוי הקורקבנים בסיר.
לאחר עשרים דקות בישול מוסיפים את הרסק והתבלינים וטועמים.
מבשלים את התערובת כשעה וחצי עד למצב של ריכוך.
ממשיכים לבשל עד הסמכת הרוטב.