לקראת יום העצמאות ועונת "על האש" מציעים במסעדת כפר הנופש "נופי גונן" בקיבוץ גונן בגליל העליון מתכון מקורי ומרענן של שף יפתח צפריר - שיפודי שישמיקס אוריינטאליים
חומרים:
קוביות חזה עוף
סילאן
שמן זית
קורנית טרייה
נתחוני שווארמה הודו
פפריקה מתוקה
מיץ לימון
אריסה
חצאי מרגז משובחות
קוביות שוק או כתף טלה צעיר
מעט חרדל
יין אדום יבש
דבש
נתחי שקדי עגל
שום
לימונים כבושים
רוזמרין
אופן הכנה:
משרים כל סוג בשר במרינדה משלו, למשך לילה במקרר:
- קוביות חזה עוף במשרה סילאן, שמן זית וקורנית טרייה
- נתחוני שווארמה הודו בתיבול פפריקה מתוקה, מיץ לימון ואריסה
- קוביות שוק או כתף טלה צעיר במרינדת חרדל, יין אדום יבש ודבש
- נתחי שקדי עגל בשמן זית,שום,לימונים כבושים ורוזמרין
- חצאי מרגז משובחות
משפדים לסרוגין מהבשרים על שיפודי ברזל או במבוק.
צורבים על גריל חם, כשתי דקות מכל צד.
מומלץ לטרוף בליווי סלט עשבי תבלין משולב עם שרוכי גזר, סלק וגרנד סמית.