כלים

מיוחד ליום העצמאות - לצמחונים אוכלי דגים וכל מי שרוצה לגוון בין בשר לבשר - חציל ודג סלמון על גחלים בממרח פלפלים קלויים, מתכון ממסעדת הדגים בעין גב

גם לצמחונים בינינו ולאילו שאינם חובבי בשרים, מגיע לחגוג את יום העצמאות עם שלל ריחות ומטעמים נפלאים בניחוח גריל ופחמים.  מסעדת הדגים הכשרה בעין גב על שפת הכנרת מציעה מתכון נפלא ופשוט להכנה ליום העצמאות, של דג סלמון וחציל קלויים על הגריל. מומלץ גם לאוהבי הבשר

(מתכון לסועד אחד)

מצרכים:

חציל בלאדי

נתח פילה סלמון טרי

פלפל אדום (גמבה)

עלי בייבי

רוטב צימיצורי (מוכן מראש)

מלח גס

פלפל גרוס

4 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

מניחים חציל שלם על הגריל עד שמתרכך.

במקביל פורסים את הסלמון לשניים ומניחים גם כן על הגריל, מטבלים בקצת רוטב צימיצורי, מלח גס ופלפל גרוס משני הצדדים.

צורבים את הנתחים כ- 4 דקות בכל צד (תלוי בגודל הנתח). כשהם מוכנים, מורידים את העור.

לממרח הפלפלים-

קולים את הפלפל האדום על הגריל ומורידים את הקליפה. טוחנים אותו עם 4 עלי בזיליקום, שמן זית וקצת מלח. (טוחנים עד שנוצר ממרח).

הרכבת המנה-

מניחים על צלחת קצת עלי בייבי ועליהם את החציל שמנוקה מקליפה. על החציל מניחים את שני נתחי הסלמון ומזליפים בעדינות שמן זית וממרח פלפלים.

ניתן לקשט עם שבבי פרמזן.