מתכונים צמחוניים

(מתכונים)

חציל בלדי פיקנטי עם שמן אדום - מתכון מומלץ מבית הספר לבישול תדמור

נוצר ב-30.07.2011 01:07
(מתכונים)

שרי פסטו - מתכון מיוחד, הכולל מתכון להכנה ביתית של רוטב פסטו, באדיבות בית הספר לבישול תדמור

נוצר ב-27.07.2011 12:07
(מתכונים)

סלט טאבולה לבנוני עשיר בירק - מתכון מיוחד מבית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

חציל מאודה עם רוטב טריאקי , בצל ירוק ושמן שומשום  - מתכון מומלץ מבית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

בטטה אפויה עם בצל ירוק, פקאן סיני וסילאן - מתכון פשוט ומעניין, עם שילוב טעמים מוצלח מאוד. המתכון באדיבות בית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

פרחי כרובית עם טחינה ואגוזי קשיו קלויים - מתכון פשוט ומוצלח, מתאים כמנה ראשונה. המתכון באדיבות בית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

חברת התרופות 'נוברטיס קונסיומר ישראל' משווקת 'בנפייבר' - אבקת סיבים תזונתיים פרה ביוטיים, לשימוש יום יומי, מתגייסת למען עמותת 'חיבוק ראשון' ומשיקה חוברת מתכונים ביתית, הכוללת מתכונים עשירים בסיבים תזונתיים של מיטב השפים בישראל לארוחת שישי. החוברת תוצע בסניפי רשת סופר פארם לרוכשים מוצר 'בנפייבר'- בעלות של 9.90 ₪ בלבד לחוברת. כל ההכנסות, יועברו לתרומה לעמותת 'חיבוק ראשון' אשר מלווה וחובקת תינוקות שננטשו

(מתכונים)

פנצנלה, סלט לחם איטלקי מפתיע ומיוחד, במתכון פשוט להכנה מביה"ס לבישול תדמור

(מתכונים)

פטריות לוחשות - מתכון לקט פטריות מיוחד של השפית רלי שולמן, ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה

נוצר ב-17.05.2011 02:05
(מתכונים)

פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות


פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות

חמרים לארבעה סועדים:

500 גר' פסטה פנה.

4 כפות שמן זית.

שן שום מעוכה.

פלפל שטה יבש גרוס -לפי הטעם.

800 גר' עגבניות קלופות מרוסקות.

קורט סוכר.

מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

4 כפות פטרוסיליה קצוצה.

גבינת פרמג'יאנו מגוררת.

אופן ההכנה:

במחבת עם תחתית עבה שמים את השמן והשום.

מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.

מרחיקים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.

כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.

מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.

מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים מלח ופלפל.

מוסיפים את הפטרוסיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.

מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה, מלווים בפרמג'יאנו.