הימים מתקררים והחורף מתדפק על דלתינו. זהו הזמן לכנס את המשפחה לארוחה מזינה, משביעה ובעיקר חורפית. השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מחכה לגשם ומציע מתכון לנזיד עגל לקראת החורף, כמו שחורף צריך להיות
נזיד עגל (מתאים ל-10 סועדים)
מרכיבים:
• שליש כוס שמן זית
• 150 גר' בצל קצוץ
• 2 ק"ג בשר כתף, צוואר או חזה עגל ללא עצמות, חתוך לקוביות
* ניתן להשתמש בחזה עוף, חתוך לחתיכות גדולות.
• 60 גר' קמח
• כוס יין לבן
• 6 כוסות ציר עוף
• מלח ופלפל לבן
• אגוז מוסקט- לפי הטעם
• זר צמחי תבלין טריים (קורנית, פטרוזיליה, רוזמרין, עלי דפנה וכו')
• 3 כפות מיץ לימון
תהליך ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר,עדיף סיר ברזל איכותי, מוסיפים את הבצל והבשר ומטגנים יחד, ללא השחמה.
2. בוזקים את הקמח מוסיפים את היין, ציר העוף, צמחי התבלין ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
3. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי או עד שהבשר יתרכך. ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך.
4. מוציאים את הבשר ומסננים את הרוטב לסיר נפרד.
5. מצמצים את הרוטב ע"י בישול, עד להסמכה. מוסיפים מיץ לימון.
6. מחזירים את הבשר ומבשלים כ-5 דקות.
7. מומלץ להגיש בעיטור עירית קצוצה.
8. בתיאבון!