הסיפור המוזר של גב' פליק החל כשבשנת 1969 היא הגישה תביעת פיצויים לרשות המוסמכת לצורך חוק נכי רדיפות הנאצים וביקשה את הפיצויים המגיעים לה. אולם זהבה לא קיבלה שום תשובה וכשיצרה קשר עם ועדת העררים היא נענתה שהתיק שלה לא קיים ולא ידוע מה עלה בגורלו. ברוב תמימותה – התייאשה מהעניין ולא נכנסה למערכה משפטית מול משרד האוצר. לימים, חתנה של זהבה שעודכן לגבי התקרית משנות השישים התפלא שלא התקבלה שום תשובה מועדת העררים והחליט לחפש בעצמו את התיק האבוד. מנהלי הארכיונים של משרד האוצר חזרו והתעקשו שהתיק לא קיים אולם חתנה, אבי נביא, לא התייאש והחליט לחפש בכוחות עצמו בגנזכים של ת"א ופתח תקווה בין עשרות אלפי תיקים מאובקים. לאחר שעות רבות של חיפושים – מצא נביא את התיק האבוד אולם נחרד לגלות שהוא אוכסן בארכיון נפרד המיועד לאחסון תיקים של ניצולי שואה שנפטרו.
בתיק נמצאו קורות רדיפותיה של גב' פליק מתקופת השואה, ראיות, מסמכים ועדויות שנגבו מהתובעת בה היא מספרת על שהותה במחנה בטרנסניסטריה. כמו כן מכיל התיק העתקי תביעה לקבלת פיצוי בגין טלאי צהוב מגרמניה וחומר רפואי רב ומגוון ביותר, לרבות העתק שלם ומלא של תיקה הרפואי של העוררת מקופ"ח.
בימים אלה מגישה זהבה פליק באמצעות עו"ד אילן יעקובוביץ ממשרד ובר יעקובוביץ פדר תביעת פיצויים חדשה. "מדובר על ערר יוצא דופן שאנו מגישים לועדת העררים בחיפה לפי חוק נכי רדיפות הנאצים", אומר עו"ד יעקובוביץ. "ניסינו להגיע לפשרה עם משרד האוצר על מנת למנוע ממרשתי את הצורך בהליך משפטי ארוך ומייגע ובכדי לאפשר לה להנות מהתגמולים המגיעים לה, לכל הפחות בערוב ימיה, במהרה וללא עיכובים, אך העניין נדחה ע"י האוצר. בתביעה החדשה מרשתי תדרוש פיצויים רטרואקטיביים משנת 1969 שמוערכים במאות אלפי שקלים. "
משרד ובר יעקובוביץ’ פדר עוסק בליווי וייצוג ניצולי שואה, בארץ ובגרמניה, במשפט מסחרי - ישראלי וגרמני, בתחום הנדל"ן בארץ, בנושאי מעמד אישי כגון עיזבונות, גירושין, צוואות וכדומה, בתביעות נזיקין, רשלנות רפואית, תאונות דרכים או עבודה. בנוסף, עוסק המשרד בעסקים עם גרמניה ואוסטריה, בתביעות בהן מעורבות חברות גרמניות / אוסטריות כנגד חברות ישראליות, ובמתן חוות דעת בתחום המשפט הגרמני. כיום, בין היתר, מנהל המשרד את מאבקם של ניצולי השואה מטוניס ומרומניה, מאבק ניצולי טבח יאסי, וקורבנות פרשת הפנסיה הגרמני (עו"ד פרי).