חתן פרס נובל, חוקרים, סופר, אשת ציבור צרפתית ותורמים יקבלו תארי ד"ר כבוד של אוניברסיטת ת"א. בין מקבלי התואר: סימון וייל, פרופ' רות ארנון, הסופר יורם קניוק, פרופ' הרולד קרוטו, עדינה טל, טארון דאס, פרופ' מייקל וטרמן, דונלד סיל וברונו לנדסברג

כלים

סימון וייל, אישיות בולטת בהנהגה הצרפתית, פרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים וחוקרת בעלת שם בתחום האימונוכימיה, הסופר יורם קניוק, פרופ' סיר הרולד קרוטו, חתן פרס נובל לכימיה, פרופ' מייקל ווטרמן, מהמנהיגים המובהקים של הביולוגיה החישובית, טארון דאס, מהכלכלנים המובילים בהודו, עדינה טל, מקימת עמותת "נא לגעת" המפעילה ביפו מסגרת תיאטרון ייחודית לעיוורים ולחירשים, התעשיין, ברונו לנדסברג מישראל ועו"ד דונלד סיל מקנדה, ידיד אוניברסיטת תל אביב, הם חתני תואר דוקטור לשם כבוד של האוניברסיטה לשנת 2011. טקס הענקת התארים ייערך במהלך מושב חבר הנאמנים של האוניברסיטה ב-14 במאי.

סימון וייל, Simone Veil , אשת ציבור מצרפת ממוצא יהודי וניצולת שואה, שימשה בתפקידים ממשלתיים וציבוריים בצרפת והנהיגה את הפרלמנט האירופי.

וייל חברה באקדמיה הצרפתית ובמועצה החוקתית הצרפתית, תקבל את התואר כהכרה בהישגיה כאחת הדמויות הפרלמנטרית המרכזיות בצרפת ובקהילה האירופית, וכמי שפעלה כל ימיה לקידום מטרות חברתיות, מוסריות ותרבויות.

הגברת וייל זכתה בשורת אותות הערכה ופרסים, ובכלל זה היא נושאת גם בתואר מפקדת במסדר האימפריה הבריטית.

פרופ' רות ארנון, נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים, תקבל את התואר בהוקרה על מחקריה החלוציים ופורצי הדרך בתחום תורת החיסון ופיתוח התרופות, אשר התוו את הדרך לפיתוח התרופה "קופקסון" לטיפול בטרשת נפוצה, ובהוקרה מיוחדת על הנהגתה רבת ההשראה את הקהילה המדעית בארץ, אשר שיאה בכהונתה הנוכחית כנשיאת האקדמית הלאומית למדעים.

הסופר יורם קניוק יקבל את התואר בהוקרה על יצירתו הספרותית הענפה והמתמשכת בסיפור, ברומן ובנובלה, בה הוא "נותן ביטוי רב עצמה להוויה היהודית והישראלית בכל מימדיה", כפי שנכתב בנימוקי סנאט של האוניברסיטה.

פרופ' סר הרולד קרוטו, Harold Kroto, מהמחלקה לכימיה וביוכימיה באוניברסיטת פלורידה סטייט, יקבל את תואר הדוקטור לשם כבוד בעקבות המחקר פורץ הדרך שלו, שהוביל לגילוי צורה חדשה של פחמן, fullerene – אשר היקנה לו את פרס נובל לכימיה בשנת 2006, כמו גם בזכות הישגיו בתחום הננו-טכנולוגיה ופעילותו הכלל-עולמית בתחום הזה, ובכלל זה הסיוע אותו הוא מגיש לאוניברסיטת תל אביב בפרט ולקידום ההשכלה המדעית בכלל.

פרופ' מייקל ס. ווטרמן, Michael S. Waterman, מהמחלקה לביולוגיה באוניברסיטת דרום קליפורניה, זוכה בתואר בזכות עבודתו בתחום הביולוגיה החישובית, תוך שילוב המתמטיקה, הסטטיסטיקה ומדעי המחשב בשירות הביולוגיה המולקולארית, במיוחד במחקר ה- DNA וה- RNA, שהקנו לו בעבר גם את פרס Gaidner היוקרתי – ותמיכתו בקידום הביו-אינפורמטיקה במדינת ישראל ובמיוחד באוניברסיטת ת"א.

עדינה טל, מקימת עמותת "נא לגעת", המפעילה ביפו מסגרת ייחודית לעיוורים ולחירשים, תקבל את התואר בהוקרה על תרומתה החלוצית ויוצאת הדופן לתרבות הישראלית בהקמת העמותה, במטרה להביא לשילובם המלא של בעלי מוגבלויות בחברה, ובהוקרה מיוחדת על העלאת ערך החסד כערך יהודי וכערך מוסרי מרכזי בימינו.

טארון דאס, Tarun Das, מראשי התאחדות התעשייה ההודית ומי שזכה לאחד מאותות ההוקרה הממשלתיים הגבוהים ביותר של הודו, יקבל את התואר כהכרה בהישגיו בתחום הכלכלה הגלובאלית, תרומתו למסחר ולתעשייה בהודו , גישתו הידידותית למדינת ישראל והסיוע לאוניברסיטת ת"א.

ברונו לנדסברג, יו"ר חברת "סנו" יקבל את התואר בהוקרה על תרומתו למשק הישראלי, פעילותו הציבורית המגוונת ורבת ההיקף ותמיכתו רבת השנים בקידום אוניברסיטת תל-אביב וההשכלה הגבוהה בישראל.

עו"ד דונלד סיל,Donald W. Seal, Q.C., מקנדה, פעל לאורך שנים ארוכות כיועץ המשפטי של אגודת הידידים של אוניברסיטת ת"א בקנדה, והוביל שורת שינויי חקיקה בחבל קוויבק בעקבות התדיינות אותה ניהל בפני בית המשפט העליון של קנדה בתחום תום הלב בכריתת חוזים מסחריים, והזכות לפיצוי במקרה של הפרה. הוא ממשיך לעסוק גם כיום בעבודה משפטית פעילה, ומאחוריו 55 שנות חברות בלשכת עורכי הדין של קנדה.

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…